lördag

LÖRDAG DEN 1 APRIL

Lördagsgodis: Det lönar sig att vara taxichaufför
En präst och en taxi förare dog och de båda kom upp till himlen samtidigt. Sankte Per stod vid pärleporten och väntade på dem.

- Följ med mig!
Sa sankte Per till taxi föraren.

Taxi föraren gjorde som han blev tillsagd och följde med sankte Per till en stor herrgård. Herrgården hade all lyx som man kan föreställa sig allt från en bowlingbana till en pool i olympisk storlek.

- Wow, tack så hemskt mycket
Sa taxi föraren.

Därefter ledde sankte Per prästen till ett ruggigt gammalt skjul med en hård bädd och en liten sliten TV apparat.

- Vänta, du måste blandat ihop oss två!
Sa prästen.
- Skulle inte jag vara den som fick herrgården? Trots allt så var jag ju en präst, gick till kyrkan varje dag, och prisade herrens goda ord!

Sankte Per svarade,
- Ja, det är sant. Men under dina predikningar så sov alla. När taxiföraren körde så bad alla! 

___________________

1 april - 3 Mos 5
TA SYNDEN PÅ ALLVAR
Bibelläsning: Tredje Mosebok 5
"Om någon hör edsförpliktelsen och kan vittna om något som han själv sett eller på annat sätt fått reda på, men inte berättar det, då syndar han och bär på missgärning"  (3 Mos 5:1 FB)

I detta kapitel får vi en lång uppräkning av olika slags försyndelser, avsiktliga eller oavsiktliga, och hur man skulle bete sig för att sona för synderna.

Många av de saker som räknas upp upplevs säkerligen inte som relevanta i vår tid, men vad vi verkligen kan ta lärdom av, är hur allvarligt Gud ser på synden.

Idag hör man ofta synder överslätas med "det är väl inte så farligt?" - Men det är allvarligt att synda. Det är allvarligt att tala illa om någon annan, det är allvarligt att att missbruka någon annans pengar, det är allvarligt att ljuga, det är allvarligt att vilja "ge igen".

Vi borde verkligen lära av alla uppräkningar av olika synder i Tredje Mosebok, att Gud tar synden på allvar.

Men vi behöver inte längre offra olika djur som försoning för våra synder: "Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss." (1 Joh 1:9-10)

==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Gör upp för de synder den Helige Ande påminner dig om idag.
___________________

På norsk: Å vite når jeg kan fortelle – et skritt på reisen
Fra Jostein Nielsen blogg
For to år siden vi fikk telefon med beskjed om at vi var beordret til Øst-Europa. Men 'ordren' skulle først offentliggjøres fem dager senere, nærmere bestemt den 1. april, og derfor trodde mange at det var en spøk. I morgen er det altså to år siden jeg kunne fortelle om det til andre enn mine aller nærmeste. Det var godt å kunne fortelle om det jeg gjerne ville snakke om. 

Les mer HER 

_______________

Ord för dagen den 1 april - Lukas 21
LYFT ERA HUVUDEN
Bibelläsning: Lukasevangeliet 21
"Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning."
(Luk 21:28 FB)

Här undervisar Jesus om de hemska saker som ska ske vid tidens slut. Jesu uppmaning är att vi ska inte fastna i allt det hemska, utan vi ska lyfta vår blick och ta emot vår förlossning.

Detta råd kan vi ta med oss i många livssituationer. Vi har så lätt att fastna med våra tankar i alla bekymmer och alla saker som skapar oro. Vi kan hamna i ett oändligt ältande av problemen dag och natt.

Vilken befrielse det då kan vara att lyfta sin blick och se på Jesus och tillbe honom. Vår förlossning ligger i inte i att älta problemen. Vår förlossning ligger i att lyfta vår blick till Honom.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Lyft din blick och fokusera på Herren och hans möjligheter.
Läs mer HÄR.
___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar