lördag

LÖRDAG 15 APRIL

Himlen TV7 - Påsken 2017
Programmen kan ses via en gratis app (ioS och Android) eller på datorn (www.himlentv7.se). Påskafton
20:30  Jesusfilmen
Den klassiska Jesusfilmen utgående från Lukasevangeliet. Följ Jesu liv från födelsen, till åren med  lärjungarna, korsfästelsen och uppståndelsen på den tredje dagen. Världens mest sedda film - baserad på världens mest lästa bok!

21:55   Jesus - Guds Son?

Under århundraden har kristna förkunnat att Jesus är Guds Son. Ett modigt utlåtande som tål att ifrågasättas. Luke Waldock söker svar på när, var och hur man började tro på Guds Son. 

__________________
 
15 april - 3 Mos 20
LÖFTETS FOLK
Bibelläsning: Tredje Moseboken 20
"Därför har jag sagt till er: Ni skall ärva deras land, ty jag skall ge er det till arvedel, ett land som flödar av mjölk och honung. Jag är HERREN, er Gud, som har avskilt er från andra folk"  (3 Mos 20:24 FB)


Även detta kapitel handlar till stor del om sexualmoral.  Det handlar om vilka sexuella förbindelser som folket ska avhålla sig från. Det är en kallelse till ett liv i helgelse. Ett uttryck som återkommer är uttrycket att "ni skall vara heliga" (vers 7 och 26).

Ett annat uttryck som återkommer är att Guds barn är "ett avskilt folk" (vers 24 och 26), som är på väg mot löftets land (vers 23).


Vi får idag vara ett avskilt folk, främlingar här på jorden, på väg mot ett bättre land. Gud har inte förändrat sig. Han förväntar sig också idag att hans barn ska vara ett heligt folk, som lever ett rent liv i en innerlig relation till Gud själv. Det viktigaste budet för oss idag är vår kärlek till Herren (Matt 22:37), och denna kärlek uttrycker vi bäst genom att lyda Guds bud (Joh 14:21), både Hans skrivna ord och Hans direkta tilltal till oss i vardagen.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Ett heligt folk på väg till löftets land.

___________________
 
Ord för dagen den 15 april - Johannes 7
HAT FRÅN VÄRLDEN
Bibelläsning: Johannesevangeliet 7
Inte ens hans bröder trodde på honom. Jesus sade till dem: "Den rätta tiden för mig har ännu inte kommit, men för er är det alltid rätt tid. Världen kan inte hata er, men mig hatar den, därför att jag vittnar om att dess gärningar är onda. (Joh 7:5-7 FB)


Trots att Jesus bara gjorde det som var gott, helade de sjuka och befriade de som var besatta, säger Jesus att världen hatar honom. Orsaken till världens hat var att Jesu liv och undervisning avslöjade synden bland människorna. Han "avslöjade att deras gärningar är onda".Att stå för en kristen livsstil och etik i våra dagar kan av många upplevas som en anklagelse och dra till sig världens hat. Då får vi också, i någon mån, "dela hans lidanden" (Fil 3:10)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Är jag beredd att utsätta mig för världens hat genom en rak kristen bekännelse?

Läs mer HÄR.
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar