lördag

LÖRDAG DEN 22 APRIL

UTMANINGEN 2017-18
Vill du också vara med och läsa Gamla Testamentet på två år? Vi läser ett kapitel om dagen.

Nu är det ett bra tillfälle att komma med!
Vi startade den första januari. På söndag börjar vi läsningen av Fjärde Moseboken. Nu är det bara två bibelböcker igen, innan Guds folk ska marschera in i det utlovade landet (Josua bok)


Om du vill vara med får du ett mejl varje morgon med en tanke för dagen från det kapitel vi läser den dagen. Dessutom får du tillgång till bloggen där vi samlar alla inlägg, översikter och kommentarer.

Du behöver bara sända ett mejl till info@rupeba.se och skriva UTMANINGEN så är du med. Det kostar ingenting. Du kan naturligtvis senare avbryta ditt deltagande när du vill.

______________________

22 april - 3 Mos 27
TIONDE
Bibelläsning: Tredje Moseboken 27
"All tionde av jorden, både av säden på jorden och av trädens frukt, tillhör HERREN. Den är helgad åt HERREN."  (3 Mos 27:30 FB)

Att ge tionde till Herren är en gammal princip ända från tidigt i Gamla Testamentet.

Måste jag ge tionde till Gud, är det kanske någon som frågar. Nej, du måste inte. Ingen tvingar dig att ge till Herren. Du måste inte, men du får! Du får frivilligt ta av allt det som Herren välsignar dig med och ge tillbaka till Herren.

Men om jag inte har råd, kanske någon frågar. Om du anser att du inte har råd, finns det ingen som tvingar dig att ge.

Men man kan också vända på frågan: Har du råd att inte ge tionde till Herren?
Profeten Malaki skriver: "För in allt tionde i förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Pröva mig nu i detta, säger HERREN Sebaot, om jag inte kommer att öppna för er himlens fönster och låta välsignelse strömma ut över er i rikt mått."  (Mal 3:10)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "För in allt tionde i förrådshuset".

_________________
Ord för dagen den 22 april - Johannes 12
 
VETEKORNETS LAG
Bibelläsning: Johannesevangeliet 12
"Om vetekornet inte faller i jorden och dör, förblir det ett ensamt korn, men om det dör, bär det rik frukt." (Joh 12:24 FB)

Jesus är vetekornet som faller i jorden för att dö. Poängen med att så vetekorn är att det ska komma upp många nya vetekorn av det ena vetekornet.

I dag uppstår Jesu liv i varje människa som tar emot Jesus i sitt liv. I dag finns det hundratals miljoner människor som bär på det liv som Jesus gav då han lät sig falla i jorden för att dö för oss.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tack att jag får vara bärare av gudomligt liv genom Jesu död på korset.

Läs mer HÄR.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar