fredag

FREDAG DEN 28 APRIL

Nyhetsflödet fredag den 28 april
Trosrörelsen ansöker om att bli observatör i SKR
- Världen idag - "Trosrörelsens församlingar röstade på onsdagen för att ansöka om observatörsstatus under ett år i Sveriges kristna råd, SKR. Förslaget antogs med 14 röster för och åtta emot bland de församlingar som samlats till årsmöte på Hjälmaregården utanför Örebro. Kristet Center Örebro reserverade sig mot beslutet.
   - Det här en fråga som vi levt med i många år, och som styrelse har vi försökt att lyssna in de röster som funnits och haft en lång process där alla fått komma till tals. Och det har funnit en stark majoritet för den här linjen, säger Joakim Lundqvist, som är ordförande i Trosrörelsen."
Läs mer HÄR.


Cancersjuk palestinier smugglade sprängämnen åt Hamas
- Paul Widen i Nyheter från Israel - "Den israeliska säkerhetstjänsten ISA uppgav i onsdags att man arresterat två palestinska kvinnor vid gränskorsningen Erez efter att ha påträffat sprängämnen bland deras tillhörigheter. En av kvinnorna hade fått inresetillstånd till Israel för att få vård för cancer i Jerusalem, medan den andra kvinnan, hennes syster, hade fått inresetillstånd som medföljande släkting. När de passerade gränskontrollen mellan Gaza och Israel upptäktes sprängämnen gömda i medicinburkar i deras packning."
Läs mer HÄR.

På norsk: Fra Jostein Nielsens blogg
Ideen med å kaste ut garnet på den andre siden av båten er ulogisk. Samtidig forteller hendelsen at Guds rike er annerledes og at vi som disipler må være åpne for å tenke‘utenfor boksen’
Religion blir fort en ‘boks’. Jesus kom med liv og livet kan ikke overleve i en boks. Det kan være en av grunnene til at øvelsen med å kaste garnet ut på den ‘andre siden’ var en viktig lærdom for disiplene. Særlig dersom tallet '153' også ga dem nyttige assosiasjoner. 
Les mer HER.
 
________________
 
28 april - 4 Mos 6
VAR VÄLSIGNAD
Bibelläsning: Fjärde Moseboken 6
"HERREN välsigne dig och bevare dig. 
HERREN låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. 
HERREN vände sitt ansikte till dig och give dig frid."  (4 Mos 6:24-26 FB)

Här får Mose instruktion från Herren om vad han ska säga när han välsignar folket (vers 23).

Den prästerliga tjänsten innebar att välsigna människor. I Nya Testamentets ögon är vi alla präster och vårt uppdrag blir därmed att välsigna människor vi möter. Det kan vi göra både med ord och med handlingar.

Men just nu får du ta emot välsignelsen från Herren personligen till dig själv. Läs sakta och ta emot:

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "HERREN välsigne dig och bevare dig. HERREN låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. HERREN vände sitt ansikte till dig och give dig frid."

_________________
 
Ord för dagen den 28 april - Johannes 16
 
             SYND, RÄTTFÄRDIGHET OCH DOM 

Bibelläsning: Johannesevangeliet 16
"Och när han (Hjälparen) kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom: om synd, ty de tror inte på mig" (Joh 16:8-9 FB)

Synd är inget populärt begrepp i dag. Många menar att det inte finns något som är synd. Men den Helige Ande vill överbevisa oss om synd. Det är först när jag ser synden i mitt liv som jag kan ta emot förlåtelse och den befrielse som Jesus vann på korset.

Det grekiska ordet för "synd" kan också översättas med "att missa målet". Att inte tro på Jesus, att inte leva i gemenskap med honom är att missa målet med livet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Fokusera på målet med mitt liv!

Läs mer HÄR.
__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar