torsdag

TORSDAG DEN 13 APRIL

Nyhetsflödet torsdag den 13 april
Nyhetsflödet idag ägnas åt en av gårdagens nyheter. Arbetsdomstolen slår fast att barnmorskan som vägrar utföra aborter på grund av sin kristna tro, inte diskrimineras.

Det politiskt korrekta etablissemanget är enstämmiga i att fördöma barnmorskan. Jag tycker det är anmärkningsvärt att man inte har förståelse för att medicinsk personal väljer yrket för att de önskar befrämja liv och inte att avsluta liv. Inte heller finner man den minsta antydan att frågan om abort är komplicerad i sig.

Principen om samvetsfrihet i vården verkar fungera utmärkt i många andra länder, men verkar vara en främmande tanke i Sverige. Det ska bli intressant att se hur Europadomstolen ställer sig i denna fråga om frågan går vidare dit.  /PB

Här kommer ett axplock från gårdagens tidningar:

AFTONBLADET
- Vägrade utföra abort - förlorar i domstolen - Läs HÄR.
- Rätten till abort är under attack - Läs HÄR.
- Barnmorskan vill vara en martyr - Läs HÄR.

DAGENS NYHETER
- För de flesta i Sverige är det en självklarhet att vi måste utföra det arbete som ingår i jobbet vi söker. Läs mer HÄR.
- Vägrade utföra aborter - nu förlorar hon i AD. Läs mer HÄR.

EXPRESSEN
- Vägrade utföra aborter - ingen diskriminering. Läs mer HÄR

__________________
 
13 april - 3 Mos 18
GÖR INTE SOM ALLA ANDRA
Bibelläsning: Tredje Moseboken 18
Säg till Istraels barn: Jag är Herren er Gud. Ni skall inte göra som man gör i Egyptens land, där ni har bott. Inte heller skall ni göra som man gör i Kanaans land, dit jag vill föra er. Ni skall inte vandra efter deras stadgar.” ( Mos 18:2-3 FB)

Israels barn var omgivna av folk med andra värderingar. Gud varnar här folket för att ta till sig de värderingar som råder bland de omkringliggande folken.

I detta kapitel varnas speciellt för förbjudna sexuella förbindelser:
-du ska inte röra eller blotta nära släktingar (vers 9)
-du ska inte ligga med din nästa hustru (vers 20)
-du ska inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna (vers 21)
-du ska inte ligga med något djur (vers 22)

Vi lever som kristna idag i ett samhälle där vi är omgivna av människor som lever med helt andra värderingar än de kristna. Detta gäller sexuella relationer, men inte bara det. På många områden ersätts traditionellt kristna värden med ett gränslöst värdesystem där det inte längre finns det som är rätt eller det som är fel.


Vi är inte kallade att anpassa oss till de värderingar som för tillfället råder i samhället. Vi är kallade att bli förvandlade så att vi kan vara med och förvandla det samhälle vi lever i (Rom 12:2).

Eller, som Paulus skriver i Efesierbrevet:
I Herrens namn varnar jag er därför: lev inte längre som hedningarna. Deras tankar är tomma, deras förstånd förmörkat. De är främmande för livet i Gud därför att de är okunniga och i sina hjärtan hårda som sten. Utan att skämmas kastar de sig in i utsvävningar och bedriver allt slags orenhet och får aldrig nog.
 Ni däremot har verkligen lärt känna Kristus sådan han är. Ni har fått höra honom förkunnas och blivit undervisade i honom enligt den sanning som finns hos Jesus. Ni har lämnat ert förra liv och lagt av den gamla människan som går under, bedragen av sina begär, och ni förnyas nu till ande och sinne. Ni har iklätt er den nya människan, som är skapad till likhet med Gud, i sann rättfärdighet och helighet
.”(Ef 4:17-24)
 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar" Rom 12: 2) 
_________________
 
Ord för dagen den 13 april - Psalm 44 och 45
VARFÖR - Psalm 44
Dagens bibelläsning: Psalm 44
"Gud, med våra öron har vi hört, våra fäder har berättat för oss om den gärning du gjorde i deras tid, i forntidens dagar." (Ps 44:2 FB)

Varför ser det ut som om det går bra för de ogudaktiga, medan Guds folk lider? Varför kommer inte bönesvaret? Hur länge ska det dröja?

Dessa frågor återkommer ofta i Psaltaren. Så också i Psalm 44. Psalmen inleds med att konstatera att så många har vittnat om Guds stora kraft i gångna tider. Frågan som följer är varför ser vi då så lite av detta idag.

Gideon ställer ungefär samma fråga:"Var är all hans under som våra fäder har berätat om" (Dom 6:13 FB). Då Gideon ställt denna fråga till Herren får han svaret att det är han själv som är bönesvaret. Gideon fick i uppdrag att befria folket från förtryck och föra folkets hjärtan tillbaka till Herren.

Ibland kan det vara så att det är vi själva som håller bönesvaret tillbaka. Ibland kan det vara någon annan som Herren bett ingripa, men som antingen inte har hört eller som inte vill lyda. Gud tvingar ingen människa att göra sin vilja, men han inspirerar oss genom sin Helige Ande.

Idag kanske det är jag som skulle vara bönesvaret på någons bön. Det är viktigt att bli stilla och höra Herrens röst. Och då vi hört den handla efter den.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: För vem ska jag få berätta om Herrens gärningar idag?


ETT HJÄRTA SOM FÖDAR ÖVER - Psalm 45
Dagens bibelläsning: Psalm 45
"Mitt hjärta flödar över av vackra ord, jag säger: Min sång gäller en konung. Min tunga är en snabb skrivares penna. Du är den skönaste bland människors barn" (Ps 45:2-3 FB)

Det är gott att lovsjunga Herren! Och i denna psalm låter författaren sitt hjärta flöda över i lovsång och tacksägelse till Gud.

Kom med i lovsången! Använd psalmens ord och dina egna. Oavsett dina förhållanden idag är Herren densamme och värd din lovsång.

Lyft din blick och låt också ditt hjärta flöda över. Då du gör det händer det något i dig själv. Du flyttar fokus från dig själv och ser på Herren. Då du gör det förvandlas du (2 Kor 3:18)!
________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar