fredag

FREDAG DEN 14 APRIL

Långfredagen den 14 april
Himlen TV7 - Påsken 2017
Programmen kan ses via en gratis app (ioS och Android) eller på datorn (www.himlentv7.se)

17.10    Presentation av musikverket - Frälsarens sju ord på korset
Redaktör Selina Holmes presenterar den kristna kammarorkestern Credo och bjuder på smakprov av deras version av Joseph Haydns verk ”Frälsarens sju ord på korset”.

17.25    Delarna 1-7
Kammarorkestern Credo

Kammarorkestern Credo uppför verket ”Frälsarens sju ord på korset” av Joseph Haydn.


19:50  Min son, min Frälsare
En gripande film om Jesu liv och gärning. Maria, Hans moder, bevittnar, kommenterar och lever med i allting och Bibelns profetior kastar sitt ljus över skeendet.
 


21.00    Hebreiska perspektiv/Det profetiska i det ursprungliga påskfirandet
Pastor Mark Biltz talar om att hebreiskt tänkande är cirkulärt,händelser upprepas. Den ursprungliga påsken, uttåget ur Egypten, är en profetisk bild på Jesu tid på och på framtiden. Tolkning av Daniel Forslund.

______________
 
Nyhetsflödet fredag den 14 april
Debatt: Okunniga politiker äventyrar religionsfriheten
- Omni - "Socialdemokraternas beslut på kongressen om att de vill förbjuda religiösa uttryck i skolan är okunnigt och ogenomtänkt. Det skriver Per Ewert, direktor vid kristna Claphaminstitutet och Bo Nyberg, ordförande för Kristna Friskolerådet, på SvD debatt. De menar att politikernas ton mot religiösa skolor blir att mer aggressiv och att ”sekulära krafter” vill förhindra vad de menar är en skadlig indoktrinering av barn och unga i skolorna. Men, poängterar skribenterna, detta sker redan i dag genom en ateistisk påverkan.
   ”Det Socialdemokraterna helt tycks glömma bort är dessutom att såväl FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna, Europakonventionen och andra internationella konventioner tydligt slår fast det som en mänsklig rättighet att föräldrar ska kunna välja en utbildning för sina barn som överensstämmer med deras religiösa eller filosofiska övertygelse,” fastslår skribenterna."
Läs artikeln i SvD HÄR.


Barnmorskan överklagar till Europadomstolen
- Omni - Barnmorskan Ellinor Grimmark som nekats anställning för att hon vägrat utföra aborter går vidare i sin process mot region Jönköping. Efter att i går ha förlorat i Arbetsdomstolen överklagar hon nu till Europadomstolen, skriver hennes ombud i ett pressmeddelande, rapporterar TT.
   Grimmark menar att hon diskriminerats, men Arbetsdomstolens utslag från onsdagen fastslog att det inte skett någon kränkning av barnmorskans åsikts- och yttrandefrihet.
Läs inlägget i TT HÄR.


På norsk: Å vite at det går an å spørre ham – et skritt på reisen
Fra Jostein Nielsens blogg:
Disiplene viste at de hadde lært en del da de kom fram til Jerusalem. De var opptatt av å vite hva Jesus ville, og de var klare til å stå til tjeneste. Begge deler kommer fram i de enkle spørsmålet: «Hvor vil du vi skal gjøre i stand til påskemåltidet for deg?» (Mark 14:12). Å spørre hva Herren vil er en viktig forutsetning for å leve disippellivet, og da er det også viktig å lytte.
Les mer HER
_______________
 
14 april - 3 Mos 19
 
NI SKALL VARA HELIGA
Bibelläsning: Tredje Moseboken 19
"Säg till Israels barns hela menighet: Ni skall vara heliga, ty jag, HERREN, er Gud, är helig."  (3 Mos 19:2 FB).

Här handlar det om vad Gud förväntar av sitt folk.

Vad betyder det att vara helig?
-Det betyder att vara avskild för Gud.
-Det betyder att vi har kallats för att tjäna Gud
-Det betyder att vi har gett oss själva till Gud.
-Det betyder att vi tillhör Gud.
-Det betyder att vi inte kan tillåta oss att leva hur som helst.
-Det betyder att vi är kallade att leva ett rent liv, i tanke, ord och gärning.

Hur stämmer denna beskrivning på mitt liv?

"Spänn därför bältet om livet och var vakna och sätt ert hopp helt och fullt till den nåd som skall komma er till del, när Jesus Kristus uppenbaras. Som lydnadens barn skall ni inte styras av de begär som ni tidigare levde i när ni ännu var okunniga. Nej, liksom han som har kallat er är helig, skall ni föra ett alltigenom helgat liv. Det står skrivet: Ni skall vara heliga, ty jag är helig." (1 Pet 1:13-16)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Ett heligt liv. Vad innebär det för mig?
_________________

Ord för dagen den 14 april - Johannes 6
TOLV KORGAR FULLA
Bibelläsning: Johannesevangeliet 6
"Jesus tog bröden, tackade Gud och delade ut till dem som var där, likaså av fiskarna, så mycket de ville ha. När de var mätta sade han till sina lärjungar: "Samla ihop de stycken som har blivit över, så att inget blir förstört." De samlade ihop dem och fyllde tolv korgar med de stycken som hade blivit över av de fem kornbröden när de ätit. " (Joh 6:11-13 FB)

Då alla var mätta och inte orkade tänka mer på mat så stod de tolv korgarna kvar. Fulla med mat. Det påminner oss om att Gud är överflödets Gud.

Kung David säger i Psalm 23 att Herren låter hans bägare flöda över.

Jesus säger: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd." (Joh 10:10). Han vill inte bara ge oss liv så vi kan överleva - han vill ge oss liv i överflöd!

== > Mannakorn att tugga på under dagen: Överflödets Gud.

Läs mer HÄR.

___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar