fredag

FREDAG DEN 31 MARS

Nyhetsflödet den 31 mars
Vi måste stå upp för Bibelns livsstilssyn
- Stefan Swärd i Världen idag - "En ståuppkomiker sa nyligen följande: "När jag växte upp hade föräldrarna många barn, i dag har barnen många föräldrar."
   En enda mening fångar ganska väl det stora skifte som inträffat inom en till två generationer när det gäller samlevnad och sexualsyn.
   Som kristna är vi kallade att följa gudsrikets, och inte världens, lagar och regler. En brist på undervisning, bibelkunskap och förankring i kristen tradition medför att många kristna i dag inte känner till vad som är gudsrikets lagar och regler. I Guds rike är det inte tidsandan eller sociologiska genomsnitt som sätter standarden för hur vi ska leva. Det är i stället Guds vilja som är riktmärket för den troende."
Läs mer HÄR.


 Förvirringen ökar om Adam och Eva tas bort
- Holger Nilsson i Sändaren - "Debatten om Adam och Evas historicitet fortsätter. Larry Andersson har ett inlägg i Sändaren 10/2017 om detta. Det är gott att läsa vad han skriver om bibelordet: ”För mig handlar det mer om respekt och aktning för detta ord.” Det är samma utgångspunkt som jag har och därför deltar i denna debatt.
   Att ta bort Adam och Eva som historiska personer, är inte något som kan göras lättvindigt, det får konsekvenser för både texterna om dem och andra efterföljande. När det gäller Guds tilltal till Eva finns där det första profetiska löftet om upprättelse då Guds säger:  ”Och jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan, och mellan din säd och hennes säd. Denna skall söndertrampa ditt huvud, och du skall stinga den i hälen.” (1917-års övers.)"
Läs mer HÄR.

Deprimerade pressas till självmord
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Eftersom effekterna av dödshjälpslagarna i Holland och Belgien förskräcker, har istället Oregon-modellen i USA på senare tid lyfts fram av dödshjälpsförespråkare. – Det är beklämmande att många av dem som använder läkarassisterat självmord lider av depression eller stor hopplöshet, konstaterar en ny rapport.
   Mikaela Luthman, överläkare för palliativ vård på Stockholms sjukhem, och Anne-Berit Ekström, med dr och chefläkare för habilitering och hälsa i Västra Götalands region, släppte förra veckan en rapport om dödshjälp tillsammans med Claphaminstitutet.
   Rapporten granskade de läkarassisterade självmord som tillåts i Oregon, eftersom konsekvenserna av dödshjälpslagarna i Holland och Belgien förskräcker och därför inte längre lyfts fram som positiva exempel i debatten."
Läs mer HÄR

___________________
31 mars - 3 Mos 4
BLODET
Bibelläsning: Tredje Mosebok 4
"Den smorde prästen skall ta av tjurens blod och bära in det i uppenbarelsetältet, och han skall doppa sitt finger i blodet och stänka det sju gånger inför HERRENS ansikte framför förlåten till helgedomen. Därefter skall prästen stryka med blodet på hornen på den väldoftande rökelsens altare, som står inför HERRENS ansikte i uppenbarelsetältet."  (3 Mos 4:5-7 FB)


Detta kapitel handlar om syndoffer. Det handlar om vad man ska göra då man syndat för att bli försonad med Gud igen. Gång på gång i kapitlet nämns blodet som en viktig beståndsdel i försoningsprocessen.


Idag behöver vi inte offra djur för att få förlåtelse varje gång vi syndar. Jesus har "en gång för alla" offrats för våra synder, och genom hans blod kan vi få förlåtelse och försonas med Gud.

Jesus presenteras som "Guds lamm, som tar bort världens synd" (Joh 1:29). Och "om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd." (1 Joh 1:7)
Det löftet gäller också idag.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tack Jesus, att jag får ta emot förlåtelse genom ditt blod.

_________________
Ord för dagen den 31 mars - Lukas 20
ANPASSA SIG TILL MÄNNISKOR
Bibelläsning: Lukasevangeliet 20
"De frågade honom: "Mästare, vi vet att du talar och undervisar rätt och inte anpassar dig efter människor utan verkligen förkunnar Guds väg" (Luk 20:21 FB)

Det finns en fara att kyrkan och enskilda kristna försöker anpassa det kristna budskapet så att det inte väcker anstöt. I stället för att förkunna Guds väg anpassar man sig till det som för tillfället är politiskt korrekt i samhället.

Men kyrkans och enskilda kristnas uppgift idag är fortfarande densamma: Att undervisa rätt och inte anpassa sig efter männikor utan verkligen förkunna Guds väg.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig Herre, att fråga mer efter vad du förväntar dig av mig, än vad människor förväntar sig.

Läs mer HÄR.
____________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar