söndag

SÖNDAG DEN 16 APRIL

Himlen TV7 - Påsken 2017
Programmen kan ses via en
gratis app (ioS och Android) eller på datorn (www.himlentv7.se).


PÅSKDAGEN  DEN 16 APRIL

18.25    Vägen till Emmaus.
Dramatisering av en legendarisk resa. Två lärjungar går mot Emmaus. Jesus har korsfästs tre dagar innan. En främling, som inte verkar veta vad som hänt i Jerusalem, slår följe med dem.

20.15    Det är fullbordat!
Konsert med Ana Paula och lovsångsbandet Diante Do Trono i Jerusalem.
På en stor utescen i Jerusalem sjunger och spelar brasilianska musiker passionerade sånger om Jesu majestät och snara återkomst. En messiansk judisk pastor och en kristen arabisk pastor ber för Jerusalem och varandra.   

22.25     Veckan som förändrade världen
Dokumentären svarar på påskveckans frågor: Vad hände och varför? Den blottläggerde huvudsakliga aktörerna och det politiska spelet med hjälp av historiens, arkeologins och vetenskapernas medel.
_______________

Tidig söndagsmorgon i Stockholm den 16 april
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
Ännu en söndagsmorgon. Den här morgonen vaknar vi upp i Stockholm där vi besöker yngste sonen med familj. Han har varit starkt engagerade i Filadelfiakyrkans påskproduktion "72 timmar som förändrade världen".
Första föreställningen var i fredags inför en fullsatt sal i Filadelfiakyrkan. Ikväll ska vi gå på föreställning nummer två. Här kommer klipp från repetitionerna. Klicka HÄR och HÄR.

Tidigare i veckan var vi med om "kärleksmåltid" på kåren i Moss på skärtorsdagskvällen. Det var en måltid där vi återupplevde inslag från Gamla Testamentets historia. Vi åt det osyrade brödet, bittra örter och smakade saltvattnet för att minnas tårarna under fångenskapen i Egypten.

Medan vi är i Stockholm och besöker yngste sonen med familj, så är den äldste sonen och näst äldste sonen med familjer i Sälen och åker skidor. Jag fick just en bild från fjällen. Jag brukar inte lägga ut bilder på barn- och barnbarn på rupeba.se, men här gör jag ett undantag. Här ser du de två familjerna i Sälen. Det är ingen större risk att du kan känna igen dem i alla fall. Jag är inte helt säker själv på vem som är vem.

Men nu är vi som sagt i Stockholm och ska gå på förmiddagsgudstjänst på vår "hemkår" Templet i Stockholm. Det var länge sedan sist.

I morgon vänder vi tllbaka till Moss i Norge för en ny vecka.

Jag ber att du ska få en välsignad vecka.
Peter Baronowsky 








_____________________
 
16 april - 3 Mos 21
BE FÖR DINA LEDARE
Bibelläsning: Tredje Moseboken 21
"Eftersom han är en ledare bland sitt folk, får han inte ådraga sig orenhet och göra sig ohelig"  (3 Mos 21:4 FB)

Att leva ett rent och helgat liv var viktigt för alla människor. Speciellt viktigt var det för dem som var ledare. De skulle vägleda folket och leda dem in i gemenskap med en helig Gud.

Det är inte lätt att vara ledare alla gånger. Känslor av otillräcklighet kan komma över ledarna. Det finns speciella frestelser förknippade med att vara ledare.

Kommer du ihåg att be för dina ledare? Be för dina ledare i församlingen. Be för ledarna i ditt land. Be för ledarna på världsbasis. Gud vill att du ska göra det.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Be för dina ledare.

__________________
 
Ord för dagen den 16 april - Johannes 8
SANNINGEN FRIGÖR
Bibelläsning: Johannesevangeliet 8"Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar, och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria." (Joh 8:31 FB)

I detta kapitel sätts sanningen mot lögnen. Djävulens presenteras som en lögnare, han "har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader." (Joh 8:44 FB)

Sanningen gör oss fria och lögnen binder oss.

Vi blir fria då vi förstår sanningen - vi förstår sanningen då vi förblir i hans ord (Joh 8:31)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Förbli i hans ord. Salig är den som har sin glädje i Herrens undervisning och begrundar hans ord dag och natt (Psalm 1,1.2)
Läs mer HÄR.
__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar