måndag

MÅNDAG DEN 24 APRIL

Bibeln och naturvetenskapen:
Behöver tron försvaras? (del 1)
Publicerades den 21 apr. 2017
I en mycket uppskattad serie föreläsningar vid Filadelfiakyrkans Bibelskola STHLM vt 2017 tar Stefan Gustavsson sig an ämnet Bibeln och naturvetenskapen. Har modern vetenskap motbevisat Gud? På vilket sätt relaterar kristen tro till forskning och naturvetenskap? Hur kan man läsa Bibelns första tre kapitel i ljuset av Big Bang och vad vi idag vet om universums ålder? Och har berättelsen om Adam och Eva någon koppling till historien?

Se och hör undervisningen HÄR.

Varje föreläsning inkluderar Q&A från publiken.
Del 1 - Behöver tron försvaras? 

________________

24 april - 4 Mos 2
GUD I CENTRUM
Bibelläsning: Fjärde Moseboken 2
"HERREN talade till Mose och Aron. Han sade: "Israels barn skall slå läger, var och en under sitt baner, vid de fälttecken som hör till deras särskilda familjer. Runt omkring uppenbarelsetältet skall de slå läger, på något avstånd från det."  (4 Mos 2:1-2 FB)

Kapitlet berättar hur Israels barn skulle slå läger runt omkring uppenbarelsetältet som representerade Guds närvaro bland folken. Var och en under sitt baner. Men Gud skulle finnas i centrum av gemenskapen.

Så är det med alla kristna idag. Vi kan vara olika, vi kan ha olika uttrycksform och särart. Vi kan ha olika baner. Vi kan betona olika saker. Men Gud måste få vara i centrum i allt vi gör.

Och ju närmare centrum vi kommer, ju närmare Gud vi kommer, desto närmare kommer vi också automatiskt varandra.

Ju närmare Jesus du kommer, desto närmare kommer du också dina trossyskon, även om de slagit läger under ett annat baner. "Jag ber att de alla skall vara ett", är Jesu bön för oss (Joh 15:21)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Ju närmare Jesus vi lever, desto närmare kommer vi varandra.

_________________
Ord för dagen den 24 april - Johannes 14
KÄRLEKEN OCH GUDS ORD
Bibelläsning: Johannesevangeliet 14
"Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig." (Joh 14:21 FB) "Den som inte älskar mig håller inte fast vid mina ord." (Joh 14:24 FB)

Kärleken till Jesus är inte bara en känsla. Den tar sig också praktiska uttryck. Jesus definierar vem som älskar honom: Den som håller hans ord.Man kan inte älska Jesus om man samtidigt förnekar Guds ord.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Kärlek är inte bara en känsla, det är framför allt hur vi handlar mot den vi älskar.


Käs mer HÄR.
___________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar