lördag

LÖRDAG DEN 18 MARS

Nyhetsflödet lördag den 18 mars
 
”Ryktet om min död är starkt överdrivet”
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Allt sedan Gudrun Schyman utropade sitt ”Död åt familjen” har opinionsbildare, politiker och forskare dödförklarat kärnfamiljen...
   För några veckor sedan berättade Inblick om att fler gifte sig och färre skiljde sig förra året. Det skedde nämligen 3632 fler giftermål och 1 094 färre skilsmässor än året innan i Sverige, visade färsk statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB). Dessutom hade antalet samkönade par som gifter sig nästan halverats medan andelen skilsmässor i samkönade relationer har ökat dramatiskt.
   En ny rapport från sociologiprofessorn Gösta Esping Andersen vid Pompeu Fabra-universitetet i Barcelona bekräftar bilden att flera gifter sig och att färre skiljer sig. Dessutom föds fler barn, berättade Vetenskapsradion i Sveriges Radio förra veckan.
”Ingen hade trott att vi skulle se den här återgången, men mönstret är tydligt. Familjen stärks igen, sade sociologiprofessor Gösta Esping Andersen."
Läs mer HÄR.


”Andens nedslag” i Gamleby drar skaror
- Världen idag - "Starka gudsmöten och ett ”Andens nedslag” i Gamleby har fått församlingen Josua att utlysa möten hela veckan. – Vi vill inte stoppa det här flödet, säger pastor Hans Augustsson.
   Allt började vid det seminarium kyrkan arrangerade under helgen som gick. Som gästtalare medverkade Hans Marklund och hustrun Eva som ledde lovsång. I mötena utvecklades en mycket stark atmosfär, berättar pastor Hans Augustsson för Världen idag.
– Det var ett sådant genomslag och ett sådant gensvar bland människor, förklarar han upprymd."
Läs mer HÄR.


På norsk: Jeg er født av Gud!
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Det er et sterkt utsagn, men det er bibelsk belegg for påstanden. På meg virker det som om det for mange troende er enklere å bekjenne at «jeg er skapt i Guds bilde», enn å si «jeg er født av Gud».
Les mer HER

___________________
Lördagsgodis: En större gåva
Under en bröllopsrepetition, gick brudgummen fram till prästen med en ovanligt stor gåva. "Fader, jag ger dig 1000 kronor om du ändrar på vigsellöftena. När det blir min tur, och vi kommer till delen där jag ska lova att älska henne i nöd och lust, och försaka allt annat, och att vara henne trogen för alltid, så uppskattar jag om du ville utelämna den delen".
Han gav prästen pengarna och gick sin väg med nöjda steg.

Bröllopsdagen kom och bruden och brudgummen hade hunnit fram till den delen i ceremonin där löftena ska utbytas. När det blir dags för brudgummens löften så ser prästen honom strängt i ögonen och säger, "Vill du lova att falla på knä inför henne och att lyda alla hennes befallningar och önskningar, samt att servera henne frukost på sängen varje morgon i hela ditt liv, och att du lovar inför Gud allsmäktig att du aldrig mer kommer att se på en annan kvinna, så länge ni båda är i livet"?

Brudgummen svalde och såg sig förvirrat omkring och svarade med ynklig röst, "Ja". Han lutade sig sedan mot prästen och viskade, "Jag trodde vi var överens".

Prästen lägger försiktigt ner 1000 kronor i brudgummens hand och viskar tillbaka, "Ledsen, men din fru gav mig en större gåva".
___________________
18 mars - 2 Mos 30
RENING
Bibelläsning: Andra Moseboken 30
"HERREN sade till Mose:  Du skall göra ett kar av koppar med en fotställning av koppar att användas till tvättning och du skall ställa det mellan uppenbarelsetältet och altaret och hälla vatten i det.  Aron och hans söner skall tvätta sina händer och fötter med vatten från det" (2 Mos 30:17-19 FB)

Riktlinjerna för byggandet av Tabernaklet fortsätter även i detta kapitel. Bland andra saker beskrivs kopparkaret, ett stort kopparkar fyllt med vatten. Varje gång prästerna passerade karet måste de tvätta sina händer och fötter.
Det talar om vårt dagliga behov av rening. Även om prästerna var helgade åt Herren behövde de ständigt ta emot rening i sitt dagliga liv.

På samma sätt tvättar Jesus lärjungarnas fötter i Nya Testamentet (Joh 13) för att visa på deras ständiga behov av rening.

På samma sätt får vi dagligen komma till Jesus för att be om förlåtelse och ta emot rening för de saker som vi brister i (1 Joh 1:9)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Förlåt mig på samma sätt som jag förlåter andra (fritt efter FaderVår)
________________
 
Ord för dagen den 18 mars - Luk 11
 
BE OCH NI SKALL FÅ
Bibelläsning: Lukasevangeliet 11
"Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas" (Luk 11:9-10 FB)

Detta kapitel handlar mycket om bön. Det innehåller Herrens bön (v.1-4), det handlar om uthållig bön (v.5-8) och där finns starka löften om bönhörelse (v.9-13).

Ibland kan det kännas som om vår bön inte ger några resultat. Det kan kännas som om våra ord faller rakt ned på marken eller försvinner i tomma intet.

Men vi får hålla fast löftet från Gud. Gud hör varenda bönesuck och Han säger till oss: "Be och ni skall få".

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Guds öra är vänt till mig.
Läs mer HÄR.
___________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar