onsdag

ONSDAG DEN 1 MARS

Nyhetsflödet onsdag den 1 mars
Kristna flyr från Sinai efter IS mordvåg
- Jacob Zetterman i Dagen - "Sju dödade på tre veckor fick vara nog. Nu lämnar kristna Sinaihalvön i Egypten.
- Jag tänker inte gå och vänta på döden, säger Rami Mina, kristen egyptier som i fredags lämnade staden Arish på Sinaihalvön, rapporterar Reuters.
   Han stänger ner sin restaurang, och angånde Islamiska staten som tagit på sig mordorgien på Sinais kristna säger han:
- De är skoningslösa."
Läs mer HÄR.


Träffad av reformationen
- Världen idag - "Församlingen United beskrevs som en framgångssaga. Ändå gnagde frågorna i Magnus Persson. I mötet med reformationen fann han ett budskap, som skulle kräva stora förändringar – till ett högt pris. Vad var det han fann hos Martin Luther? 
...Vi blandar ofta ihop lag och evangelium. Antingen gör vi lagen till en frälsningsväg, eller också försöker vi göra om evangeliet till lag....
...Evangelium är den punkt kring vilken Luthers hela åskådning är centrerad. Guds folk är ständigt på glid och vi behöver hela tiden omvända oss och återerövra det vi har förlorat."
Läs mer HÄR.

På norsk: Troen er ingen privatsak
- Lederartikkel i norske Dagen - "
Den som regner trosfrihet som noe selvfølgelig, står i fare for å miste den.   Friheten til å tro er mange steder i verden fraværende. Men også i vår del av verden kan den være under sterkere press enn vi tenker over.   Denne uken kunne vi fortelle at Åpne Dører opplever større interesse for arbeidet organisasjonen gjør for forfulgte kristne. Allerede da organisasjonen presenterte sin årlige liste over land der forfølgelsen er verst, så vi en oppmerksomhet fra sekulære medier som vi lenge har savnet og etterlyst.
Les mer HER.
_______________
 
1 mars - 2 Mos 12
BLODETS KRAFT
Bibelläsning: Andra Moseboken 12
"...när jag ser blodet skall jag gå förbi..." (2 Mos 12:13 FB)

Det fanns en dödsdom över allt förstfött i Egypten. Det fanns bara ett sätt att bli räddad. Ett lamm måste slaktas. Blodet skulle hällas upp i en skål. En knippe isop skulle doppas i skålen och användas som pensel för att måla blodet på dörrkarmarna runt dörren till huset.

Alla hus som hade blodets tecken på sin dörr skulle bli frälsta från döden. Döden skulle gå förbi (det hebreiska ordet "påsk" betyder "gå förbi").

Som så mycket annat i det Gamla Testamentet är detta en förebild på det som skulle ske i det Nya Testamentet. Det finns en dödsdom över mänskligheten. Syndens lön är döden. Men det finns ett sätt att bli räddad. Jesus, offerlammet, har blivit slaktat. Var och en som, bildligt talat, bestryker sitt liv med Jesu blod, blir frälst. Blodet är utgivet för alla men blir bara verksamt för dem som personligen tillgodogör sig blodets kraft.

Kristi blod är garantin för vår frälsning och förlåtelse. 

"Tag en knippa isop och doppa den i blodet som är i skålen och stryk blodet på det övre dörrträet och de båda dörrposterna." (vers 22)

"Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.  Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss.  Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet" (1 Joh 1:7-9 FB)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tack att jag är fräst genom Jesus blod.

________________
 
Ord för dagen den 1 mars - Psalm 25
VISA MIG DINA VÄGAR
 
Dagens bibelläsning:
"HERRE, visa mig dina vägar, lär mig dina stigar. Led mig i din sanning och lär mig, ty du är min frälsnings Gud."
(Ps 25:3-4 FB)


Psalm 25 är en bön om att Herren ska ge vägledning och visa vilken väg vi ska gå.
-Herren undervisar syndare om vägen (vers 8)
-Han leder de ödmjuka rätt (vers 9)
-Han lär de ödmjuka sin väg (vers 9)
-Alla Herrens vägar är nåd och sanning (vers 10)
-Den som fruktar Herren får undervisning av honom om den väg han skall välja (vers 12)

Men det är inte bara en bön om vägledning. Psalmen beskriver även hurdana Herrens vägar är (nåd och sanning).

Psalmen innehåller också löften om att Herren ska leda oss rätt väg och förutsättningarna för att vi ska kunna ta emot vägledning:
-att vi är syndare (vers 8). Gud leder tydligen inte dem som anser sig vara perfekta.
-att vi är ödmjuka (vers 9)
-att vi fruktar Herren (vers 12)

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Visa mig din väg för mig

_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar