fredag

FREDAG DEN 3 MARS

Nyhetsflödet fredag den 3 mars
Hundratals frälsta när Stakset predikade i Göteborg
- Världen idag - "Nästan 2 000 personer kom till Smyrnakyrkan i Göteborg när Sebastian Stakset var gäst på kvällsgudstjänsten i söndags. Efter en trosviss predikan om Jesu kärleks förvandlande kraft valde flera hundra personer att lämna sina liv till Jesus.
   Smyrnakyrkans gudstjänstlokal var fylld till sista raden. De omkring 1 300 platserna räckte inte till, så församlingen fick öppna tre extralokaler där gudstjänsten sändes via videolänk.
– ”Fullt” är ett för svagt ord. Det är den största publik vi haft sedan vi renoverade kyrkan på 80-talet, berättar församlingens föreståndare Urban Ringbäck.
Han uppskattar att uppemot 2 000 personer kom.
   Anledningen till det stora intresset stavas Sebastian Stakset. I helgen gästade han nämligen församlingen. På lördagskvällen hölls en konsert, på söndagseftermiddagen hölls en mindre samling och nu på söndagskvällen medverkade han på kvällsgudstjänsten."
Läs mer HÄR.


Jesus hoppet i rådlöshetens tid
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Samhället kollapsar när de gemensamma värderingarna har blivit så fragmenterade att tilliten som sammanhållande kitt gått förlorad. Men ett samhälle Det enda historiska exempel vi har på hur ett samhälle i social och moralisk misär kan upprättas är genom en evangelisk folkväckelse som i England under John Wesleys tid och som här i Sverige genom 1800-talets väckelserörelser.
...Jesus är världens hopp. Endast evangeliet om Jesus och hans verk är Guds kraft till upprättelse för den enskilda männi­skan vilket i sin förlängning blir en förnyande impuls i hela samhällskroppen.i social och moralisk misär kan upprättas genom en evangelisk folkväckelse"
Läs mer HÄR.


 SCB: Fler gifta och färre skilda
Ruben Agnarsson i Inblick - "I fjol skedde 3 632 fler giftermål och 1 094 färre skilsmässor än året innan i Sverige, visar färsk statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB). Antalet samkönade par som gifter sig har nästan halverats medan andelen skilsmässor i samkönade relationer har ökat dramatiskt; bland kvinnor hela 78 procent i jämförelse med antalet vigda."
Läs mer HÄR.

_________________
 
3 mars - 2 Mos 14
LYFT DIN STAV
Bibelläsning: Andra Moseboken 14
"HERREN skall strida för er, och ni skall hålla er stilla. Sedan sade HERREN till Mose: "Varför ropar du till mig? Säg till Israels barn att de skall dra vidare. Lyft din stav och räck ut handen över havet och klyv det, så att Israels barn kan gå mitt igenom havet på torr mark." (2 Mos 14:14-16 FB)


Israels barn trodde de hade undkommit Farao. Men så såg de Egyptens här komma emot dem bakifrån. Framför dem låg ett hav. De var instängda. Folket började klaga på Mose (vers 11-12). Och Mose ropade på Herren (vers 15).

Gud hade lovat ta hand om folket, men Han väntade på att Mose skulle agera innan Han skulle förlösa sin kraft och dela havet. Det var först då Moses vågade handla som om Guds löfte var sant och lyfta sin stav, som Gud delade havet.

Så kan det vara också för oss. Gud har sagt något till oss och vi väntar att det ska hända. Men Herren kanske väntar tills vi agerar och går ut i tro för att Guds under ska utlösas. GUDS KRAFT FÖRLÖSES DÅ VI HANDLAR SOM OM GUDS ORD VAR SANT.

Det finns många oförlösta under bland oss. Gå ut i tro och handla på det Gud sagt. "Lyft din stav", och se vad Herren kan göra genom din frimodighet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Guds kraft blir förlöst då jag handlar som om Guds ord är sant.

_____________
 
Ord för dagen den 3 mars - Markus 16
DESSA TECKEN

Bibelläsning: Markusevangeliet 16
"Dessa tecken skall följa dem som tror" (Mark 16:17 FB)

Då Jesus skulle lämna sina lärjungar sa han: "Dessa tecken skall följa dem som tror". Lärjungarna trodde att Han menade vad Han sa. Bokstavligt. Så de gick ut:

"Men de gick ut och predikade överallt, och Herren bistod dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det." (Mark 16:20)
 Herre, låt det ske igen!

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Dessa tecken ska följa den som tror.

Läs mer HÄR.
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar