måndag

MÅNDAG DEN 6 MARS

Nyhetsflödet måndag den 6 mars
Blinda ser, lama går, döva hör, döda uppstår. Det kommer att ske i Sverige i dag.
- Anders Gerdmar docent i Nya Testamentets exegetik. Världen idag - "Varje söndag under min uppväxt fick jag lyssna till en evangelietext och en predikan över densamma. Det var bra att gå igenom Jesu liv och se vad han sade och gjorde. Men en sak var säker, menade man: den blinde Bartimeus helande var inte fysiskt, utan betydde syndernas förlåtelse. Samma sak gällde andra under. Inte för att min omgivning förnekade att Gud kunde göra under, för den tron fanns. Men man läste inte och predikade inte evangeliernas budskap som om det gällde helande och under i dag."
Läs mer HÄR.
 
Den yttersta ytligheten
- Johanna andersson i Kristen Opinion - "”Därför kan högerkristna bli abortmotståndare, trots att det inte finns ett enda bibelord om abort.” Så skriver Stockholms biskop Eva Brunne i ett debattinlägg till Jenny Sonesson, med anledning av ”Juluppropet”. Det handlar om olika sätt att se på kristnas uppdrag i världen.
   Jag blev faktiskt chockad över att en biskop i Svenska kyrkan förenklar en så komplex fråga som aborter till att handla om höger eller vänster i politiken. Att man kan se en ofödd människa och hennes värde på olika sätt, under en viss tid, är redan reglerat i Sverige. Det råder, såvitt jag förstår, en stor politisk konsensus kring detta och de satta tidsgränserna.
   Men är det inte lite mer komplicerat än höger-vänsterskalan med aborter? Hur är det med alla selektiva aborter av flickfoster? Borde enbart högerkristna uppröras över dessa?"
Läs mer HÄR.
 
In English: Wake up!
- Danielle Strickland in JAC online -

I remember when I woke up for the very first time. I was in prison for being a car thief and a drug addict – I was really messing up my life. A Salvation Army lady came to visit me, refusing to give up on me. She put her arms around me and whispered, ‘I love you.’ I was so dead on the inside, so asleep to real life, I didn’t even hug her back. As she left my cell, I remember shouting after her, ‘You didn’t even bring me a smoke, man?’ But later, alone in that cell in Toronto, Jesus himself visited me. I can’t fully explain it to this day, but he did exactly the same as the Salvation Army lady did. He put his arms around me and said, ‘I love you.’
Read more HERE

_________________
 
6 mars - 2 Mos 17
MED LYFTA HÄNDER
Bibelläsning: Andra Moseboken 17
"Och så länge Mose höll upp sin hand hade Israel övertaget, men när han lät handen sjunka fick Amalek övertaget." (2 Mos 17:11 FB)

Fiender hade angripit israeliterna. Josua fick leda den israelitiska hären, medan Mose, Aron och Hur steg upp på höjden. Mose höll upp sina händer och så länge han gjorde det gick det bra för israeliterna, men så fort händerna sjönk ned fick fienden övertaget. Resultatet nere på stridsfältet avgjordes egentligen upp på berget.

Våra liv utkämpas också på två olika "slagfält". Dels ute i livet i det synliga, dels i bön inför Herren. Mitt liv inför Herren med "lyfta händer" påverkar mitt liv ute i det synliga. Om det inte går så bra därute i det synliga, finns det orsak att dra sig tillbaka upp "på berget" inför Herren för att situationen i det synliga ska förbättras.

Vi behöver säkert också, som Moses,  bönestöd av våra närmaste. Då Moses blev trött fick hans vänner stödja upp hans armar.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att inte glömma bort att hämta kraft hos dig "därinne" för att kunna klara av livet "därute".

_______________
 
Ord för dagen den 6 mars - Lukas 3
OMVÄNDELSENS FRUKT
Bibelläsning: Lukasevangeliet 3
"Bär då sådan frukt som hör till omvändelsen. Och tänk inte: Vi har Abraham till fader" (Luk 3:8 FB)

Johannes döparen var inte speciellt finkänslig då han predikade. I versen innan den citerade kallar han sina åhörare "Huggormsyngel". Johannes irration riktar sig mot människor med en ytlig tro. De hänvisar till att de har Abraham till fader.

Idag kan samma kritik riktas mot dem som förlitar sig till att höra till ett visst sammanhang. "Vi är ju frälsningssoldater". Eller "vi är ju pingstvänner".

Ingen tillhörighet kan garantera vår relation till Gud. Som kristna förväntas vi inte bara heta kristna. Vi förväntas bära omvändelsens frukt.

Omvändelsen innebär att vi tog emot Jesu liv inom oss. Omvändelsens frukt är att leva ett Kristus-präglat liv. Att bära Andens frukt.

Att vara en kristen måste få påverka alla våra livsdimensioner. Våra tankar, vårt tal, våra handlingar, våra relationer.

==>  Mannakorn att tgga på under dagen: Att bära omvändelsens frukt. Vad betyder det för mig? idag?

Läs mer HÄR.
_______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar