fredag

FREDAG DEN 17 MARS

Nyhetsflödet fredag den 17 mars
Frälsningsarmén kämpar mot trafficking i Sverige
- Anna Bieniaszewski Sandberg i Dagen - "På tre platser i Sverige har Frälsningsarmén ordnat fristad åt människor som fallit offer för människohandel. Enligt färsk statistik utsattes 150 personer för människohandel i Sverige förra året. Men det verkliga antalet är sannolikt mycket högre.
   Vi får inte komma och hälsa på i Frälsningsarméns skyddade boenden. Det ska inte gå att känna igen platserna. Kvinnorna som bor där ska inte kunna sökas upp av förövarna.
– Vi berättar gärna om vårt arbete, men den här platsen ska inte komma till allmän kännedom, säger Kremena Hultby.
   Hon är föreståndare på ett av boendena. Under sina två år har hon jobbat med tio kvinnor. Ingen av dem är svensk. Samtliga har utnyttjats i prostitution."
Läs mer HÄR.


Stora brister i mötet med återvändande IS-krigare
- Ledare i Hemmets Vän - "I SVT:s Agenda i söndags berättade en ung svensk kille om sin resa till Syrien och IS. Malik är född och uppvuxen i Sverige med bra betyg och goda framtidsutsikter. Samhällsorienterad och med religiösa frågor går han till den lokala moskén. Där får han information om IS och om situationen i Syrien. Han möter likasinnade, som vill resa ner och ”göra skillnad”.  ”Det är ju våra systrar och bröder som slaktas”, ”Gud söker hängivna som vill offra sig för honom”. Malik radikaliseras och ger sig iväg på det som skulle bli han livs värsta resa.
   IS propagandamaskin är sofistikerad. Unga män från hela världen attraheras att strida för IS och därigenom också Allah. ”Gud kommer att belöna dig i paradiset”, säger man. Med ett enormt grupptryck tvingar man ungdomar att bli självmordsbombare. För Malik tog resan slut när han med förståndet i behåll insåg vad IS ville och vilka metoder man använder för att nå sina mål. Han lyckas ta sig ut och återvända hem till Sverige."
Läs mer HÄR.



In English: Dreams And Visions Of Jesus Fueling Muslim Conversions To Christianity 
- Prophesy News Watch -

"Millions of Muslims all over the world are giving their lives to Jesus Christ, and in many instances this is happening because of dreams, visions and other supernatural encounters.
   Recently I have been writing a lot about the decline of Christianity in America and about the judgment that is about to hit our churches.
   Fortunately, the decaying state of the church in the United States is only a small part of the overall story. In other areas of the globe, Christianity is experiencing absolutely explosive growth even in the midst of horrendous persecution.
   This is particularly true in Islamic nations, where we are seeing things happen that could have come straight out of the Book of Acts."
    Read more HERE

_____________________
 
17 mars - 2 Mos 29
 
"I ALLT SKALL DU GÖRA SOM JAG BEFALLT DIG"

Bibelläsning: Andra Moseboken 29
"I allt skall du göra med Aron och hans söner så som jag befallt dig"  (2 Mos 29:35 FB)

Kapitlet innehåller detaljerade beskrivningar om offerkulten i förbindelse med prästvigningen, som skulle vara i sju dagar. I och med Jesus och det nya förbundet upphör den gammaltestamentliga offerkulten:
"..gick han (Jesus) en gång för alla in i det allra heligaste, inte med bockars och kalvars blod utan med sitt eget blod, och vann en evig återlösning." (Hebr 9:12)

Men även om offerkulten upphört står Herrens befallning kvar: "I allt skall du göra som jag befallt dig". Det är inte svårt att veta vad Gud befallt dig. Läs bergspredikan eller breven i det Nya Testamentet. Det finns saker som Herren befallt alla kristna att göra. Men det finns även saker som Gud bara ber dig att utföra. Du har en personlig kallelse. Gud talar med dig och ber dig dagligen göra saker till Hans ära.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "I allt skall du göra som jag befallt dig"
________________
 
Ord för dagen den 17 mars - Lukas 10
 
SKÖRDEN ÄR MOGEN
Bibelläsning: Lukasevangeliet 10
"Han sade till dem: "Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd. Gå ut!"
(Luk 10:2-3 FB)

Skörden är stor, säger Jesus, och den är säkert ännu större idag än den var då orden först uttalades. Det behövs även idag skördearbetare som kan gå ut och skörda den mogna skörden.

Jesus ger två uppmaningar i detta citat. Dels att vi ska be om skördearbetare och dels att vi själva ska gå ut.

Det ser ut som om den som ber ofta själv är det bönesvar vi ber om. Vi ska både be om att någon ska gå ut och gå ut själva.

Ibland kan det vara så att den bedjande själv är bönesvaret. Det är som om Gud säger ungefär så här: "Ja, det var en bön efter mitt hjärta. Nu kan du gå och göra det"

==> Hur lyder den bön idag, som Gud vill att jag ska vara bönesvaret på?

Läs mer HÄR.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar