måndag

MÅNDAG DEN 20 MARS

Nyhetsflödet måndag den 20 mars
Sebastian Stakset – hatrapparen som blev predikant i kärlekens tjänst
- Dagen - "Tidigare kriminell gangsterrappare fylld av hat. Numera så nära en väckelsepredikant du kan komma. Sebastian Stakset har senaste tiden dragit fulla kyrkor i bland annat Göteborg och Eskilstuna. Dagen har följt i spåren av hiphop-artisten som nu talar om helande av inre sår samt adresserar självhat och panikångest med Jesu kärlek."
Läs mer HÄR.

Även Sverige har orsak att fira Israel
- Världen idag - "Det närmaste året ser ut att bli en enda stor folkfest för alla Israels vänner. I juni firar vi femtio år sedan återföreningen av Jerusalem. I augusti har det gått 120 år sedan den första sionistkongressen i Basel. Senare under hösten uppmärksammas 70-årsdagen av FN:s delningsplan som erkände judarnas rätt till en egen nationalstat. Men det slutar inte där. Redan nästa år firar den judiska staten 70 år."
Läs mer HÄR.


Liberala Kvinnor: Stäng de religiösa friskolorna
- Svenska Dagbladet - "Skollagen bör gälla lika för alla skolor. Så är det inte idag, eftersom det görs undantag för religiösa friskolor. Vi vill nu att vårt parti inför landsmötet i höst ska verka för att säga nej till alla religiösa förskolor och friskolor. Det skriver företrädare för Liberala Kvinnor.
Läs mer HÄR

_________________

Ord för dagen den 20 mars - Lukas 13
 
"...MEN NI VILLE INTE..."
Bibelläsning: Lukasevangeliet 13
"Hur ofta hade jag inte velat samla dina barn så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte." (Luk 13:34 FB)

Jesus vill att du ska leva ditt liv nära Honom. Han använder bilden av hönan som samlar sina kycklingar under sina vingar. Men i bibelversen ovan blev det inte som Jesus ville. Människorna var upptagna av andra saker. De tyckte kanske att de hade viktigare saker att göra.

Gud har kallat dig till gemenskap med sin son Jesus (1 Kor 1:9). Han vill att du lägger andra saker åt sidan och sätter av tid för bön, bibelläsning och eftertanke i Hans gemenskap.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hur blir det idag? Kommer Jesus att få säga ännu en gång:"Men de ville inte".


Läs mer HÄR.
__________________
 
20 mars - 2 Mos 32

DÅ GUD INTE UPPFÖR SIG SOM JAG VILL
Bibelläsning: Andra Moseboken 32
"När folket såg att det dröjde innan Mose kom ner från berget, samlades de kring Aron och sade till honom: "Kom och gör oss en gud, som skall gå framför oss. För vad som har hänt den där Mose, som förde oss upp ur Egyptens land, det vet vi inte." (2 Mos 32:1 FB)

Folket tyckte att det dröjde för länge. Gud uppförde sig inte som man tyckte han borde uppföra sig. Därför går man över till en annan Gud. 

Detta är en ofta förekommande inställning idag. Människor läser Bibeln och tycker att Gud skulle gjort saker på ett annat sätt eller att Gud borde ha en annan uppfattning än den han har. Många omdefinierar då Gud och säger "sådan är inte ´Min Gud´ ".  Då man gör detta gör man sig sin egen avgud. En egen gud som alltid har samma uppfattning och värderingar som jag har.

Detta var en allvarlig synd i Guds ögon och Mose går i förbön för folket. Inte en förbön på långt avstånd. Han går in och tar folkets plats i sin förbön och säger: "O, detta folk har begått en stor synd. De har gjort sig en gud av guld. Men förlåt dem nu deras synd. Om inte, så utplåna mig ur boken som du skriver i." (vers 31-32)

Detta är verklig förbön: Moses, på samma sätt som Jesus, är beredd att ta folkets synd och straff på sig.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Herre visa mig vilka "avgudar" som jag har och som hindrar mig att tjäna dig helhjärtat.

______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar