lördag

LÖRDAG DEN 4 MARS

Nyhetsflödet lördag den 4 mars
När demografi blir demagogi
Ruben Agnarsson i Inblick - "I slutet av 2015 bodde drygt 1,6 miljoner personer som är födda utomlands i Sverige. Dessa invandrare har täckt upp det demografiska hål som 1975 års abortlag medfört, som lett till att ungefär lika många ofödda barn inte har välkomnats i vårt land de senaste dryga 40 åren.
   Självklart finns det andra orsaker till att vi föder så få barn i Sverige. Att en betoning på samkönade relationer, tillfälliga förbindelser och en utbredd ”satsa på dig själv”-filosofi leder till färre födslar förvånar nog ingen."
Läs mer HÄR.
 
Klassisk baptistkyrka skänks bort och får nytt liv
- Sändaren - "Kungsholms baptistförsamling, som funnits i över 100 år, ska nu lägga ner. Kyrkolokalen skänktes i fjol till församlingen New Life....
...Samtidigt som Kungsholms Baptistförsamling åldrats, har den yngre Fridhemskyrkan som tillhör New Life, stegvis tagit över ansvaret för kyrkolokalen. Att fastigheten i framtiden skulle brukas för något annat ändamål än att vara just en kyrka har aldrig varit ett alternativ. – Det kommer att fortsätta att vara en kristen församling här. När vi har försvagats har Fridhemskyrkan flyttat in och axlat ansvaret för kyrkan. De har både betydligt fler och yngre människor än vi, säger Birgit Karlsson."
Läs mer HÄR.


På norsk: Reiseklar?
 Fra Jostein Nielsens blogg:


Magna og jeg er veldig ofte på reiser. Det hender at jeg sier at jeg er lei av å reise. Det må presiseres, for det er ikke selve reisen og slett ikke målet med reisen jeg sikter til, men prosessen det er å gjøre seg klar til reisen. Det kan være slitsomt å gjøre seg klar til å reise. Det gjelder alt fra planlegging og bestilling av billetter til det å pakke det som må være med på reisen. 
Les mer HER

_______________
 
Från predikoturerna
Följande kunde man läsa på en församlings inlägg under Predikoturer:

Tema förmiddagsgudstjänsten:
"Jesus går på vattnet"

Tema eftermiddagsgudstjänsten:
"Att söka efter jesus"

_______________
 
4 mars - 2 Mos 15
LOVSÅNG I ÖKNEN
Bibelläsning: Andra Moseboken 15
"HERREN är min starkhet och min lovsång, han blev min frälsning. Han är min Gud, jag vill prisa honom, min faders Gud, jag vill upphöja honom." (2 Mos 15:2 FB)

Herren hade räddat folket från ett liv i slaveri i Egypten. De stod på stranden och såg tillbaka över vattnet på det land som Herren befriat dem från. "Då sjöng Mose och Israels barn denna lovsång till HERREN: "Jag vill lovsjunga HERREN, ty högt är han upphöjd". (vers 1)

Det var förmodligen inte en halvhjärtad slentrianmässig lovsång. Det var en lovsång då man bara såg upp till Herren och tackade Honom för Hans frälsning.

Vi får också ställa oss på utsiktsplatsen och se tillbaka på vad Herren gjort för oss. Vi får lyfta våra hjärtan och betrakta Guds storhet och tacka Honom för Hans frälsning.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Lovsjung Gud för den Han är och för det Han gör.

______________
 
Ord för dagen den 4 mars - Lukas 1
LJUS I MÖRKRET
Bibelläsning: Lukasevangeliet 1
"Och du, barn, skall kallas den Högstes profet. Ty du skall gå före Herren och bana väg för honom och ge hans folk kunskap om frälsning, att deras synder är förlåtna för vår Guds innerliga kärleks skull. I kraft av den skall en soluppgång från höjden besöka oss, för att ljus skall skina över dem som sitter i mörker och dödsskugga och styra våra fötter in på fridens väg." (Luk 1:76-79 FB)

I Lukasevangeliets första kapitel profeterar Johannes döparens far, Sakarias, om sin kommande son. Johannes ska:
-bana väg för Herren
-ge hans folk kunskap om frälsning och förlåtelse
-sprida ljus i mörkret
-styra våra fötter på fridens väg


Jag tror att Gud idag kallar många Johanneslärjungar som kan bana väg för Herren. Som kan berätta för andra att det finns frälsning och förlåtelse. Det behövs människor som kan komma med hopp och ljus i en mörk värld.

Om du blir stilla och lyssnar noga kan det hända att du hör Guds kallelse i ditt liv.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Bana väg för Herren i människors hjärtan. Vem? När? Hur?

Läs mer HÄR.
_____________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar