tisdag

TISDAG DEN 7 MARS

Nu är alla fyra delarna i NT-boken färdiga!

Projektet började den 1 januari 2016 och sedan har det fortsatt med ett kapitel om dagen, och nu är hela serien färdig. Tillsammans innehåller de fyra delarna 1.228 sidor bibelundervisning.

Till varje kapitel i Nya Testamentet finns en miniandakt med ett "mannakorn" att tugga på under dagen. Dessutom finns det till varje kapitel en avdelning med översikt, kommentarer och frågor till eftertanke.

NT-boken ges ut i A5-pärmar.
Del 1 innehåller de fyra evangelierna (299 sidor)
Del 2 från Apostlagärningarna till och med 2 Korintierbrevet (335 sidor)
Del 3 från Galaterbrevet till och med Filemon (263 sidor)
Del 4 från Hebreerbrevet till och med Uppenbarelseboken (331 sidor)

NT-boken kostar 160 kronor per del (pärm).
(Postens porto tillkommer med 69:- för 1-2 pärmar och 138:- för 3-4 pärmar)
Beställ genom att skicka ett mejl till info@rupeba.se.

NT-boken kan användas som följeslagare till den personliga bibelläsningen, till självstudium, gruppsamtal eller för predikoförberedelser, eller helt enkelt som uppslagsbok.

Översikt över innehållet i del 1 finner du HÄR.
Översikt över innehållet i del 2 finner du HÄR.
Översikt över innehålet i del 3 finner du HÄR.
Översikt över innehållet i del 4 finner du HÄR.

__________________
Nyhetsflödet tisdag den 7 mars
Sluta tiga om förföljda kristna
- Ledare i Dagens Nyheter - "Många svenska politiker har fortfarande beröringsskräck för frågan om förtryckta kristna. Det är dags att de följer ärkebiskopens exempel och höjer rösten.
   Efter ärkebiskop Antje Jackeléns artikel på söndagens DN Debatt hade en cyniker kanske skrivit ”Sent ska syndaren vakna”. Svenska kyrkan har nämligen fått mycket kritik för sitt dämpade tonläge om situationen för världens förföljda kristna.
   Just dessa anses vara den mest utsatta religiösa gruppen globalt. Hundratusentals kristna förföljs, dödas, fängslas, tystas eller tvingas att konvertera. Enligt hjälporganisationen Open Doors är det kommunistiska Nordkorea det värsta landet för kristna. Irak, som ärkebiskopen nyligen besökt, kommer på plats sju."
Läs mer HÄR.


Ny rapport granskar Muslimska brödraskapet
- Världen idag - "Islamister håller på att bygga upp en parallell samhällsstruktur i Sverige. Det menar författarna bakom en nyligen publicerad rapport om Muslimska brödraskapet. Organisationen verkar i mångkulturens namn och får indirekt mångmiljonbelopp från svenska skattebetalare, menar rapportförfattarna. Men de möter stark kritik.
   Islamiska staten använder brutala metoder för att upprätta en islamistisk stat, Muslimska brödraskapet strategi är i stället att bygga en islamisk stat bit för bit, genom indoktrinering. Det menar författarna bakom en rapport som gjorts på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)."
Läs mer HÄR.


Varför flyttar man tll Israel?
- Himlen TV7 -Varför flyttar så många judar från hela världen till Israel, även om landet ständigt får negativ uppmärksamhet?
Dokumentären Plan A tar sig an fenomenet med hjälp av fem olika återvändares berättelser.
Se videon HÄR. Svensk text. 

__________________
 
7 mars - 2 Mos 18
FÖRTROENDEUPPDRAG
Bibelläsning: Andra Mosebok 18
"Men välj ut åt dig dugliga män från allt folket, män som fruktar Gud, är pålitliga och hatar orätt vinning, och sätt dem till föreståndare för folket, somliga över tusen, andra över hundra, andra över femtio och andra över tio." (2 Mos 18:21 FB)


Moses svärfar talar om för Mose att han inte gör rätt (vers 21). Det är inte rätt att en gör allt och de andra gör ingenting. Gud vill att församlingen, Kristi kropp, ska ha alla delar i funktion.

Om inte ledaren delegerar, ger förtroendeuppdrag, skapar det alltid problem.
Ledaren kanske inte frågar någon om hjälp därför att ledaren är rädd att få nej. Eller ledaren tycker kanske att det är lättare och går fortare att göra det själv. Problemet som uppstår då är att medlemmarna inte får utveckla de tjänstegåvor som Gud har utrustat dem med. Obrukade gåvor skadar både den som vill vara till tjänst och resten av kroppen.

Det kan också vara så att medlemmarna inte vill ta på sig något ansvar. Man vill vara med, men man vill inte ta ansvar. Problemet då blir att medlemmarna går miste om glädjen av att vara lydiga Gud och komma i funktion och församlingen lider av att inte ha medlemmarna i funktion.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att fullgöra min uppgift så att det ärar dig.

______________
 
Ord för dagen den 7 mars - Lukas 4
I DAG!
Bibelläsning: Lukasevangeliet 4
"Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet och predika ett nådens år från Herren."
(Luk 4:18-19 FB)

Då Jesus läst de orden i Synagogan sa han: "I dag har detta skriftställe gått i uppfyllelse inför er som lyssnar." (Vers 21). Profetian från Jesaja hade funnits där i flera hundra år, men plötsligt gick den i uppfyllelse i Jesus.

Men Jesus vill att den profetian ska fortsätta att gå i uppfyllelse genom oss. Varje gång vi:
-förmedlar glädje där ingen glädje finns
-förmedlar hopp där allt hopp är ute
-förmedlar ljus där det bara finns mörker
-förmedlar frihet för människor som lever i fångenskap i missbruk, oförlåtenhet eller någon annan form av fångenskap

Varje gång detta sker kan vi också säga: "I dag har detta skriftställe gått i uppfyllelse".

En ny dag har börjat. Profetian väntar på att uppfyllas genom våra liv.


==>  Mannakorn att tugga på under dagen: I dag! Se idag efter tillfällen att förmedla det jag är kallad att förmedla.

Läs mer HÄR.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar