söndag

SÖNDAG DEN 12 MARS

Tidig söndagsmorgon i Stockholm den 12 mars
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
Så var det söndag igen och den här gången vaknar vi upp i Stockholm där vi besöker yngste sonen med familj.
 
Den här gången är det en helt privat resa till Stockholm. Vi har med oss mellansonens äldsta dotter, som bor granne med oss i Norge, för att vara tillsamans med yngste sonens äldsta dotter. De båda döttrarna är jämnåriga.

Väldigt fint att vara tillbaka i Stockholm. Stockholm är den stad vi växte upp i. Vi har vandrat på dess gator i alla årstider och känner den väl. Stockholm är den stad vi återvänt till efter alla våra utflykter i livet. Det var dit vi återvände i början på 90-talet efter att ha bott i Norge och i Fristad. Det var dit vi återvände 2013 efter att ha bott i Lettland.

Nu är det söndagsmorgon och vi är snart på väg till den församling där yngste sonen är medlem: Filadelfia i Stockholm.

Efter det börjar vi den långa återresan till Norge och en ny arbetsvecka. Den kommande veckan innehåller bland annat ett besök i Fredrikstad och en Bibelhelg för de tre kårerna i Bergen.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

__________________
 
12 mars - 2 Mos 24
ÖVERLÅTELSE
Bibelläsning: Andra Moseboken 24
"Allt vad Herren har sagt vill vi göra och lyda" (2 Mos 24:7 FB)

Två gånger i kapitlet gör folket en överlåtelse till Herren och lovar att göra allt vad Herren har sagt (vers 3 och 7). Det visar sig senare att överlåtelsen var ganska kortsiktig. Det kan vara lätt att göra en överlåtelse i inspirationens stund som senare glöms bort.

Gud vill att hans rike ska komma och att hans vilja ska ske på jorden som i himlen. Gud vill ha överlåtna tjänare som inte bara är beredda att säga orden, utan också ge sig själva i kampen om att förändra världen.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud söker idag människor som både kan säga och göra: "Allt vad Herren har sagt vill vi göra och lyda"

__________________
 
Ord för dagen den 12 mars - Lukas 7


"GÅ OCH BERÄTTA"

Bibelläsning: Lukasevangeliet 7

"Gå och berätta för Johannes vad ni har sett och hört: Blinda ser, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och för fattiga predikas glädjens budskap." (Luk 7:22 FB)
Gång på gång hör jag det. En nyfrälst berättar om hur han eller hon blivit frälst. Det handlar nästan alltid om att någon kom och berättade vad Jesus hade gjort i deras liv.

"Gå och berätta" lyder uppmaningen i dagens bibelvers. Din berättelse kan vara med att förvandla någons liv. Människor idag är intresserade av andra människors berättelser. Man är kanske inte så intresserad av en gammal bok och en person som levde för tvåtusen år sedan. Man är intresserad om vad som händer här och nu.

Vad betyder Jesus för dig?
Vad har Jesus gjort i ditt liv?

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Vem kan jag berätta min berättelse för idag? 

Läs mer HÄR.
__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar