tisdag

TISDAG DEN 4 JULI

Nyhetsflödet tisdag den 4 juli
Israelkritik utan trovärdighet
- Världen idag - "Det som Svenska missionsrådet och många andra behöver förstå är att ”ockupationen”, som man tycker om att kalla det, inte är en israelisk produkt – det är en produkt av arabisk aggression."
Läs mer HÄR.


Vi får inte tafsa på livets gränser
- Sören Carlsvärd - "Om vårt samhälle accepterar dödshjälp så har juridiken sänkt sig till brottslig­hetens nivå: Jag bestämmer över andras liv.
   Det finns en gräns vi människor inte får gå över. Att ta sig rätten över liv och död.  Om man petar på den, har en hörnsten i synen på människovärdet fallit. Därför tvingas man att i olika situationer sätta ett pris på mänskligt liv, som alltid kommer att vara beroende av politiska makthavare, samhällsekonomin eller tillfälliga opinioner."
Läs mer HÄR.


Radikal islamist började läsa Nya Testamentet – blev frälst!
- Ibra - "Muslim konverterade till kristendom.
   Som hängiven islamist gick Ahmed in för att motbevisa de kristna. För att kunna argumentera på ett bra sätt började han läsa Nya Testamentet vilket ledde till att hans planer gick i stöpet. Han blev frälst och idag gör han allt för att hjälpa andra att bli Jesus lärjungar.
   Jag träffar Ahmed på en konferens i Mellanöstern. Han själv är från Algeriet där han också bor och arbetar med IBRAs uppföljningsarbete. Det vill säga han är ansvarig för kontakterna med människor som hör av sig efter att ha berörts av något radio- eller tv-program. Han pratar engagerat om sin tro på Jesus och om de människor han träffar."
Läs mer HÄR

__________________
 
SEGERTÅGET FORTSÄTTER

Bibelläsning: Josua 1
”Så intog Josua hela landet, så som Herren hade lovat Mose” (Jos 11:23 FB)

Segertåget fortsätter och Herrens uppmaning till Josua upprepas ”Frukta inte” (vers 6).

Josua bok har många paralleller till Apostlagärningarna i Nya Testamentet. Det börjar med ett löfte (Jos 1:3 och Apg 1:8) och sedan följer berättelsen om ramgång för Guds folk. I Josua bok intar man landet och i Apostlagärningarna intar man ”till jordens yttersta gräns”.

I Josua är det en fysisk erövring, i Apostlagärningarna är det en andlig.

Men även om de kristna i Apostlagärningarnas tid hade framgång och erövrade till jordens yttersta gräns, måste landet återerövras i varje generation. Missionsuppdraget tillhör varje generation.

Då jag skriver detta har vi just satt upp en stor flagga på fasaden till Frälsningsarméns högkvarter i Riga. Texten lyder utmanande: ”Lettland för Kristus”. Det är det som det handlar om och ytterst gäller uppmaningen ”Världen för Kristus”.
 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Ni ska vittna om mig...till jordens yttersta gräns" (Apg 1:8)
______________________
 
                                   FRIDENS GUD

Bibelläsning: Romarbrevet 16
"Fridens Gud skall snart krossa Satan under era fötter." (Rom 16:20 FB)

Gud har många namn. Det behövs många namn för att beskriva vem Han är. Här är det fridens Gud. Den Gud som säger: "Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa." (Joh 14:27 FB).

Men ibland kan vi uppleva att vi är ansatta av den onde. Då kan löftet i dagens bibelord ge oss kraft och mod att hålla ut.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Fridens Gud skall krossa Satan under mina fötter

Läs mer  HÄR

___________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar