måndag

MÅNDAG DEN 17 JULI

Vill du vara med att läsa Bibeln?
Nu är ett bra tillfälle. I morgon börjar vi läsa en ny bok: Domarboken!
De flesta kristna vill gärna läsa Bibeln, men många har svårt att få något system i bibelläsningen. Om du vill kan du få vara med oss i bibelläsningen. Just nu håller vi på att läsa Gamla Testamentet på två år.

Vi läser ett kapitel om dagen och varje morgon får du ett mejl med några tankar från det kapitel vi läser den dagen. Vi är nu många som är med i den här bibelläsningsplanen.


Om du vill vara med behöver du bara skicka ett mejl till info@rupeba.se och skriva UTMANINGEN. Då får du ett mejl varje morgon och tillgång till bloggen där vi sparar alla tidigare inlägg.

Välkommen med du också! (Det kostar naturligtvis inget och du kan avbryta prenumerationen när du vill)
/Peter 

__________________
 
Nyhetsflödet måndag den 17 juli
 
Göran Skytte: Jesus är större än RFSL!
- Dagen - "Man tror inte sina ögon och öron. Prästen Jan-Åke Karlsson i Lysekil (Svenska Kyrkan) lär vara både motståndare till kvinnliga präster och mot att sammanviga samkönade par. Men denna artikel handlar inte om detta.
   Denna artikel handlar i stället om att han i en liten lokal tidning i Uddevalla skrev en insändare om RFSL, vilket står för ”Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och querras rättigheter”.
   Han uttolkade RFSL som Riksförbundet för sexuell lössläppthet.
Ungefär som att kalla före detta statsministern Göran Persson för HSB, som uttolkades Han Som Bestämmer. Spetsigt – men inte utan grund.
   Ganska oförargligt – men inte för alla. Biskopen i Göteborg sa att det var dåligt omdöme. Jan-Åke Karlsson köptes ut med 16 månadslöner och blev därmed präst utan kyrka....
   Man tror inte sina ögon och öron. Inom Svenska kyrkan, som jag själv tillhör, har troende kristna – på grund av bibliska åsikter – i årtionden blivit bespottade, hånade, nedtystade och kränkta av de politiskt korrekta makthavarna i denna kyrka.
   I detta fall drabbas prästen av kyrkligt livstidsstraff: han blir friköpt (det vill säga avskedad) på grund av ett obevisat brott: han skulle ha kränkt RFSL."
Läs mer HÄR.


Stefan Gustavsson: Abortförespråkarnas starkaste argument håller på att glida dem ur händerna.
- Världen idag - "Det händer något med argumentationsförmågan i frågor där det råder bred enighet. När majoriteten med självklarhet kan utgå från att det är på ett visst sätt, behöver man inte tänka igenom fakta, argument och motargument. Det räcker att med indignation slå fast det självklara.
   Hanne Kjöller, känd journalist och debattör, kan illustrera vad jag menar. I en artikel i Expres­sen den 13 juni diskuterar hon abortfrågan under rubriken: ”Nej, ett foster är inte en människa”.
   Kjöller ska ha heder av att försöka föra en principiell diskussion av abortfrågan. Men artikeln visar samtidigt hur ovan hon är vid en sådan diskussion och hur felaktig hennes argumentation därför blir."
Läs mer HÄR.


Belgiens förbud mot niqab är rätt
- Sändaren - "Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna ger sitt stöd till Belgiens förbud mot att bära heltäckande slöja, så kallad niqab, på allmän plats.
   Rätten anser att förbudet inte kränker religionsfriheten eller åsiktsfriheten.
I juni 2011 införde Belgien  en lag som förbjuder användandet av plagg som helt eller delvis täcker ansiktet på allmän plats. Några år tidigare hade ordningsföreskrifter som förbjuder användandet av plagg som täcker ansiktet på "alla offentliga platser under alla tidpunkter på dygnet", införts i tre av landets kommuner — Dison, Pepinster och Verviers — enligt ett pressmeddelande från domstolen.
   Tre kvinnor överklagade, med motiveringen att de bär slöjan av egen fri vilja och att de anser sig vara diskriminerade. Nu har domstolen i Strasbourg prövat lagen och föreskrifterna och ger sitt klartecken till Belgien."
Läs mer HÄR

____________________
 
17 juli - Josua 24
 
VALET
 
Bibelläsning: Josua 23
"Men om ni inte vill tjäna HERREN, så välj i dag vem ni vill tjäna, antingen de gudar som era fäder tjänade, när de bodde på andra sidan floden, eller de gudar som dyrkas av amoreerna, i vilkas land ni själva bor. Men jag och mitt hus, vi vill tjäna HERREN."
(Jos 24:15 FB)

Det handlar om att välja. Antingen väljer vi helhjärtat att tjäna Herren och då kommer det att få konsekvenser för vårt liv, eller också väljer vi något annat som då kommer att få helt andra konsekvenser för vårt liv.

Då Josua deklarerat vad han väljer svarade folket flera gånger att även de vill tjäna Herren (vers 18+21+24).

Även vi har ett val att göra. Vad blir ditt svar? Det handlar om ett livsval. Men det handlar även om ett val för varje dag för varje stund.

Det är dags att bestämma sig: "välj idag vem ni vill tjäna" (vers 15)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Herren vill vi tjäna." (Jos 24:21)
_________________
 
Ord för dagen den 17 juli - Första Korintierbrevet 9
 
ATT SPRINGA I RÄTT RIKTNING

Bibelläsning: Första Korintierbrevet 9
"Vet ni inte att av alla löparna som springer på en tävlingsbana är det bara en som får priset? Spring så att ni vinner det. Men alla som tävlar underkastar sig i allt hård träning - de för att vinna en segerkrans som vissnar, vi för att vinna en som aldrig vissnar. Jag löper alltså inte utan att ha målet i sikte. Jag boxas inte likt en som slår i tomma luften."
(1 Kor 9:24-26 FB)

Det räcker inte med att springa fortast för att vinna. Man måste även springa åt rätt håll. Man måste ha målet i sikte.

Vi måste gång på gång bli stilla inför Herren och ta ut kompassriktningen. Vad är målet med det jag gör? Kommer jag närmare målet om jag agerar som jag gör?

Det gäller både för livet och för de enskilda dagarna.

Det kan vara viktigt att inför Herren ställa frågorna: Vad är målet för mitt liv? Vad vill jag uppnå med mitt liv? Vem vill jag vara?

Då vi har besvarat de frågorna kan det vara lättare att ta de små besluten i vardagslivet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad är målet för mitt liv?

Läs mer HÄR.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar