söndag

SÖNDAG DEN 9 JULI

Tidig söndagsmorgon hemma på Jelöy igen den 9 juli
                       Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndagsmorgon igen. Nu har vi kommit tillbaka hem till Jelöy efter en vecka med Turistkyrkan i Jörpeland.

I början av veckan körde vi i nästan nio timmar från Moss till Jörpeland på Norges västkust. På vägen passerade vi Heddals Stavkyrka som är en av de många bevarade stavkyrkorna i Norge.



På vägen passerade vi också Hjartdal. Det var en nästan nostalgisk upplevelse att tänka tillbaka på vår resa till Hjartdal för många år sedan. 1961 åkte vi på vintersportlov till Hjartdals Fjellstue. Det var tillsammans med ungdomarna på Stockholms sjätte kår under ledning av Fred Byhlin. 

Under vistelsen i Hjartdal 1961 hade vi även ett möte på Frälsningsarmén i Notodden. Kårledarna på den tiden hette Vang och då vi tjugo år senare bodde i Norge och undervisade på ett officerskurs, kom fru Vang och visade oss sin gästbok med våra namn inskrivna.

Läs mer HÄR.
__________________
 
9 jul - Jos 16
KOMPROMISS
 
Bibelläsning: Josua 16
Men de fördrev inte kananeerna, som bodde i Gezer. Därför bodde också kananeerna kvar bland Efraims barn”  (Jos 16:10 FB)

Många verser talar just om detta. De lät folket bo kvar mitt ibland dem. Faran var inte i första hand att de andra folken skulle överfalla Israels folk. Faran var att de andra folken skulle förleda Israels barn att avfalla från Gud:

De övergav Herren, sina fäders Gud, som hade fört dem ut ur Egyptens land, och följde andra gudar, gudarna hos de folk som bodde omkring dem. Dem tillbad de och väckte därmed Herrens vrede. Så övergav de Herren och tjänade Baal och astarterna” (Dom 2:12-13 FB).

Vi löper samma risk då vi kompromissar med synden och accepterar en viss synd att ”bo” kvar hos oss. Ett ordspråk säger ”Om du inte övervinner synden kommer den att övervinna dig.”

På samma sätt går det då vi kompromissar med sanningen. Sanningen gör oss fria, men om vi kompromissar med sanningen blir vi ofria.


==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Gud vill se ett folk som kompromisslöst följer Honom.
_________________________
 
Ord för dagen den 9 juli - Första Korintierbrevet 3
 
GUD GER VÄXTEN

Bibelläsning: Första Korintierbrevet 3
Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten. Varken den som planterar eller den som vattnar betyder därför något, utan endast den som ger växten, och det är Gud. Den som planterar och den som vattnar är ett, och var och en skall få sin lön efter sitt arbete. Ty vi är Guds medarbetare, och ni är en Guds åker, en Guds byggnad.
(1 Kor 3:6-9 FB)

Människor liknas vid en åker. I en del människor vi möter får vi vara med att plantera tron på Gud. Hos andra får vi vattna den tro som redan finns. Men det är Gud som ger växten.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig, Herre, att idag vara vaksam på de möten med andra människor som jag får. Hjälp mig att att kunna plantera och vattna tron, så att du kan ge växt.


Läs mer HÄR.
_____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar