tisdag

TISDAG DEN 18 JULI

Introduktion till domarboken
(För alla som följer med i bibelläsningen GT på två år. Och för alla andra)
"Du har fortfarande för mycket folk. Låt dem gå ned till källan, där skall jag gallara dem åt dig! (Dom 7:4)
 
Från seger till nederlagDå Josua hade fört folket över Jordanfloden och erövrat Jeriko (Jos 3-6), följde en period av framgång och seger för israeliterna. Så länge Josua levde tjänade folket Herren (Dom 2:6)....

Läs mer HÄR.

___________________

18 juli - Dom 1
KOMPROMISS MED SYNDEN
 Bibelläsning: Domarboken 1
"Efraim drev inte heller bort de kananeer som bodde i Gezer, utan kananeerna bodde kvar bland dem i Gezer."  (Dom 1:29 FB)

Josua var nu död. I sitt sista tal till folket uppmanade han dem att välja vem de ville tjäna. Herren eller avgudarna bland folket i landet (Jos 24:15).

Israeliterna fortsatte nu sin erövring av det utlovade landet. Men de lät de besegrade folken bo kvar (vers 27-33). Detta ledde till en mångårig blandning av tillbedjan både till Herren och till avgudarna. Till slut ledde det fram till att israeliterna förlorade landet och blev bortförda i den babylonska fångenskapen.

Så är det också i våra liv. Om vi kompromissar med synden och låter den finnas kvar i våra liv kommer den till slut att leda oss in i fångenskap och slaveri. Vi får aldrig kompromissa med synden, inte ens om vi kallar synden vid något annat namn. Synd är synd. Och om vi inte förgör synden i våra liv kommer den att förgöra oss.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Låt inte synden få fäste i ditt liv!

______________
 
Ord för dagen den 18 juli - Första Korintierbrevet 10
VI MÖTER PRÖVNINGAR
Bibelläsning: Första Korintierbrevet 10
"Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den."
(1 Kor 10:13 Bibel 2000)

Vi möter prövningar här i livet. Ibland kan vi tycka att de kommer orättvist. Livet drabbar oss på så olika sätt.

Men i allt detta får vi hålla fast att Gud är trofast: Han kommer att visa oss en utväg.

Ibland får vi bara tålmodigt vänta. Utvägen kanske inte kommer precis då vi tycker den borde komma. Utvägen kanske inte heller är den utväg vi räknat med.

Men håll ut. Gud är trofast. Han kommer att visa utvägen.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud är trofast!

__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar