lördag

LÖRDAG DEN 29 JULI

Var finns nöden och smärtan bland Guds folk i dag?

- Bönekrönika i Världen idag - 

"Min fråga är: Var finns nöden och smärtan bland Guds folk i dag? Har det blivit ett naturligt tillstånd att inte alstra nytt liv? Var finns den heta väckelselängtan? Sorgen över dem som är ”döda i synd och överträdelse”, och alltså saknar det andliga livet? ....

   Jag tror att vi, i en tid som denna, behöver be att Gud lägger nöden över våra liv, att vi får ”gåvan att gråta och bedja”, inte bara forma vackra böneord. Bön är inte teknik, prestation och vältalighet. Vågar vi be om en andeutgjutelse som får till följd att hela församlingar börjar gråta i nöd för människors eviga väl?"

Läs mer HÄR.

_________________________

Kvarlämnad?


Jag fick ett mejl från en av våra läsare om en liten skrift som blivit översatt till svenska av Anders Wigholm. Då jag såg vem som hade tagit sig tid att översätta skriften till svenska tänkte jag att den måste vara läsvärd.

Jag hittade ett begagnat exemplar på nätet och köpte det för 19:-. Den är skriven av Hart R. Armstrong och utgiven på Eskatons förlag i Zürich.

Så här börjar boken:

Du har blivit kvarlämnad!
Du undrar vad det är som hänt!
I går kväll - eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor - inträffade en egendomlig, oväntad händelse.
Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på.
   -Vart har de tagit vägen?
   -Vad betyder detta?
   -Vad skall ske i framtiden?
   -Vad skall du ta dig till........... 

__________________
 
29 juli - Dom 13
LOVETS OFFER - Dom 13

Bibelläsning: Domarboken 13
"Manoa tog killingen med tillhörande matoffer och offrade det på klippan åt HERREN. Då lät han något underbart ske inför Manoas och hans hustrus ögon. När lågan slog upp från altaret mot himlen, for HERRENS ängel upp i lågan från altaret. Manoa och hans hustru såg detta, och de föll ner till jorden på sitt ansikte."  (Dom 13:19-20 FB)


Manoas hustru var ofruktsam. En ängel uppenbarade sig för henne och talade om att Hon skulle bli havande och föda en son (vers 3).

Manoa fick sedan också samtala med ängeln och då de förstod att ängelns budskap skulle bli verklighet offrade de ett tackoffer inför Herren. Senare födde Manoas hustru också en son som fick namnet Simson (vers 24).

I tackoffret uppenbarade sig Herren på ett mäktigt sätt för Manoa och hans hustru. Det är något speciellt som sker när vi uppsänder lovets offer och ser Herren som han verkligen är. I lovets offer lyfter vi blicken från det vardagliga och får se Herrens härlighet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Låt oss därför genom honom alltid frambära lovets offer till Gud, en frukt från läppar som prisar hans namn." (Hebr 13:15)

_________________
 
Ord för dagen den 29 juli - Andra Korintierbrevet 1
AMEN ELLER JA, MEN....
Bibelläsning: Andra Korintierbrevet"Ty alla Guds löften har fått sitt ja genom honom. Därför säger vi också genom honom vårt Amen, Gud till ära." (2 Kor 1:20 Bibel 2000)

Gud har redan svarat på sina löften. Hans svar är ja. Han vill att du ska bli frälst. Han vill att du ska ta emot förlåtelse. Han vill att du ska bli fylld med den Helige Ande.

Gud har redan svarat, men det krävs ytterligare ett gensvar för att det ska bli verklighet i ditt liv. Du får säga ditt "Amen", som betyder "Låt det ske". Gud frälser ingen som inte vill bli frälst. Han tvingar sig inte på. Han väntar på ditt gensvar. Ditt Amen.

Men många människor gör det så svårt för sig. I stället för att säga Amen säger de: "Ja, men så lätt är det väl ändå inte!"

-Man blir inte frälst genom att säga Ja, men. Man blir frälst genom att säga Amen till Guds löfte.
-Man tar inte emot förlåtelse genom att säga Ja, men. Man tar emot förlåtelse genom att säga Amen till Guds löfte.
-Man blir inte fylld med den Helige Ande genom att säga Ja, men. Man blir fylld med den Helige Ande genom att säga Amen till Guds löfte.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Amen!

Läs mer HÄR.
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar