fredag

FREDAG DEN 28 JULI

GT-boken del 2 är nu färdig "Från Tredje Mosebok till Ruts bok" 

Är du med i UTMANINGEN där vi läser Gamla Testamentet på två år?


Jag har nu många människor på min utsändningslista som får ett mejl varje morgon med en kommentar från det kapitel vi läser just den dagen. Du kan också få vara med och det kostar ingenting. Skriv bara till info@rupeba.se och tala om att du vill vara med i UTMANINGEN och från och med nästa dag får du ett morgonmejl från mig, så länge du själv vill.

På samma sätt som förra året, då vi läste Nya Testamentet, kommer jag att ge ut kommentarerna till vår läsning av Gamla Testamentet. Vi har nu hunnit fram till Domarboken och den andra delen är nu klar.

Kommentarerna ges ut i A5-pärmar och den andra delen, som är på totalt 281 sidor innehåller:
2-1 Tredje Mosebok (51 sidor)
2-2 Fjärde Mosebok (66 sidor)
2-3 Femte Mosebok (59 sidor)
2-4 Josua bok ( 42 sidor)
2-5 Domarboken och Ruts bok (63 sidor)
HÄR finner du en översikt över innehållet i pärmen.

(Du kan läsa mer den första delen HÄR.)

I pärmen kan du göra understrykningar och skriva in dina egna reflektioner från läsningen av de olika kapitlen.

Pärmen kostar 160 kronor (postens porto tillkommer)

Om du vill skaffa ett exemplar skriver du bara ett mejl till info@rupeba.se, så sänder vi pärm och faktura till dig.

Om du vill veta mer om NT-boken från förra årets bibelläsning kan du läsa mer om den HÄR.     /PB 
 
_________________
 
Nyhetsflödet fredag den 28 juli
22 pingstpastorer: Bibeln är tydlig om homosexualitet
- Dagen - "Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste ge människor den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger. Det skriver 22 pingstpastorer i debatten om homosexualitet....
   I policydokumentet, som är givet från Pingströrelsen till församlingarna och dess förkunnare, förklaras varför vi håller fast vid den otvetydiga bibliska synen på äktenskapet och därmed avvisar homovigslar. En pastor som får sin vigselrätt från Pingströrelsen får helt enkelt inte viga samkönade par."

Läs mer HÄR.


 Det pågår en gigantisk andlig strid. Och den gäller skörden.
- Torbjörn Freij i Världen idag - "När det är sagt måste jag ändå konstatera: Det pågår en gigantisk andlig strid. Och den gäller skörden – skörden av alla de människor som Jesus har dött för, som Fadern vill leda hem till fadershuset och som den helige Ande vill befria, hela, upprätta och utrusta.
   När lärjungarna avlägger reserapport till Jesus är de helt gasade över att de hade auktoritet över demonerna, men Jesus tillrättavisar dem: ”Gläd er inte över att andarna lyder er, utan gläd er över att era namn är upptecknade i himlen.” (Luk 10:20). Namnen i himlen – ett annat uttryck för det vi kallar skörden.
   Vi talar om en andlig strid där kärlekens armé är på marsch för att rädda de förlorade och rycka dem ur elden. (Sakarja 3:2) Inte ens dödsrikets portar kan stå emot denna kärlekens armé. (Matt 16:18)"
Läs mer HÄR.

_________________
 
28 juli - Dom 12
DITT TAL AVSLÖJAR VEM DU ÄR - Dom 12

Bibelläsning: Domarboken 12
"Gileaditerna skar av vadställena över Jordan för efraimiterna. Då någon av de efraimitiska flyktingarna sade: "Låt mig komma över", frågade Gileads män honom: "Är du en efraimit?" Om han då svarade "nej", sade de till honom: "Säg schibbólet." Sade han då "sibbólet", därför att han inte kunde uttala ordet rätt, grep de honom och dödade honom där vid vadställena över Jordan"  (Dom 12:5-6 FB).

Några fiender försökte ta sig över vadstället genom att försäkra att de inte var efraimiter.  Men deras uttal av ordet  "schibblolet" som betyder strömdrag avslöjade dem.

Så är det också med vårt tal. Med vårt tal avslöjar vi vem vi är och vad som finns inne i oss. Så länge vi är tysta kan vi dölja vem vi är, men så fort vi öppnar vår mun avslöjas det vem vi är. Om vi talar ont eller gott om våra medmänniskor, eller om vi upphöjer oss själva, eller om vi nedvärderar andra människor.

Var vaksam över hur du talar. Ditt tal avslöjar vem du är. 

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Mitt tal avslöjar vem jag är.
_________________
 
Ord för dagen den 28 juli - Första Korintierbrevet 16
EN ÖPPEN DÖRR
Bibelläsning: Första Korintierbrevet 16
I Efesus stannar jag till pingst, eftersom en dörr står öppen för mig till ett stort och omfattande arbete. Jag har också många motståndare. (1 Kor 16:8-9 FB)

Paulus korrigerade sina planer för att han hade upptäckt en öppen dörr där han kunde gå in och tjäna Gud och människor.

Det finns också en öppen dörr för tjänst i ditt liv. Du kanske inte har upptäckt den än, men se dig omkring och lyssna på Gud. Den öppna dörren kanske innebär att du måste förändra det som du planerat.

Men, då du upptäcker den öppna dörren så måste du gå in i den tjänsten. Herren vill välsigna dig och låta dig bli till välsignelse.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig Herre att se den dörr du öppnat för mig idag.


Läs mer HÄR.
__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar