onsdag

ONSDAG DEN 12 JULI

Nyhetsflödet onsdag den 12 juli
Vår tid kräver saklighet
- Stanley Sjöberg i Dagen - "Visionen är att det ska framträda förkunnare likt Jesaja.
   Det är svårt att beskriva en tydlig och hållbar vision för kristendomens framtid i vårt land. Möjligheterna till en folkväckelse saknas helt. Kulturell ytlighet och omfattande okunnighet dominerar. Materialismen har förblindat majoriteten. Ett växande antal nysvenskar tror på islam och olika former av buddhism."
Läs mer HÄR.

Enögt om Israel i Almedalsdebatt
- Världen idag - "Inga frågor eller kritiska synpunkter tilläts när Socialdemokrater för tro och solidaritet tillsammans med Kairos Palestine – Sweden förespråkade bojkott som ett verktyg för att uppnå fred mellan israeler och palestinier.
   "Återigen höll man 'åsiktskorridoren' fri från – Gud förbjude – israeliska/huvudfårans perspektiv", skrev Israels ambassadör Isaac Bachman på Facebook efter att hans frågor avspisats vid ett seminarium i Almedalen.
   Han hade kommit till Vårdklockans kyrka förra tisdagen för ett samtal under rubriken "Rättvis fred".
Läs mer HÄR.


Reformationens slagord – del 1: Sola scriptura
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Stora delar av den protestantiska reformationen kan sägas vila på fem pelare, som tillsammans ger en god bild av vad som är en reformatorisk syn på kristen tro. Det är slagord som från början har formulerats i polemik med 1500-talets katolska kyrka, men som äger giltighet även i dag. Deras funktion är inte bara dogmatisk, utan även själavårdande. Alla inleds med ett ”sola” på latin, vilket betyder ”allena” på svenska. I den här artikelserien ska vi därför ta en titt på reformationens fem slagord, för att se hur de kan tala in i vår tid – och i våra egna liv. Först ut är ”Skriften allena”, eller Sola scriptura på latin...
Läs mer HÄR

___________________
 
12 juli - Josua 19
ANPASSNING
 
Bibelläsning: Josua 19
"När de hade utskiftat landet efter dess områden, gav de åt Josua, Nuns son, en arvedel ibland sig."  (Jos 19:49 FB)

I kapitel 19 fullbordas fördelningen av landet. Israels folk är nu bofasta och har slagit sig ned i sina städer, tillsammans med andra folkslag. De levde nu i ett pluralistiskt samhälle med flera livsåskådningar och religioner sida vid sida.

Frågan var nu om Guds folk skulle ha en positiv påverkan på de övriga folkslagen eller om de övriga folkslagens värderingar och tro skulle påverka Guds folk.

Dessvärre blev det så att Guds folk så småningom anpassade sig till de övriga folkens värderingar och började tillbe Baal och Astarte.

Hur är det med Guds församling idag? Påverkar vi världen runt omkring oss eller är det världens värderingar som alltmer tränger in bland Guds folk.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Anpassa er inte efter den här världen" (Rom 12:1) 

____________________
Ord för dagen den 12 juli - Psalm 82
 
RÄDDA DE SVAGA

Dagens Bibelläsning: Psalm 82
"Hur länge skall ni döma orätt och vara partiska för de ogudaktiga? Sela. Skipa rätt åt den fattige och faderlöse, låt den betryckte och utblottade få rättvisa! Befria den fattige och nödställde, rädda honom från de ogudaktigas hand!" (Ps 82:2-4 FB)

Gud värnar och lider alltid med de svaga. Gud vill att vi ska dela Hans omsorg om dem som lider.

Guds barn förväntas att ta parti för och bry sig om de fattiga, föräldralösa, betryckta, utblottade och nödställda.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Herre, tack att jag får dela din omsorg för de svaga. Visa mig idag på vilket sätt jag bistå den som lider.

 __________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar