tisdag

TISDAG DEN 25 JULI

BÖCKER FRÅN RUPEBA
Läs mer om böckerna HÄR!
______________
25 juli - Dom 8
DET GÅR FORT ATT GLÖMMA - Dom 8
Bibelläsning: Domarboken 8
"Och Gideon, Joas son, dog i hög ålder och blev begravd i sin fader Joas grav i det abiesritiska Ofra. När Gideon var död, var Israels barn trolösa igen och höll sig till baalerna. De gjorde Baal-Berit till gud åt sig. Israels barn tänkte inte på Herren sin Gud, som hade befriat dem från alla deras fienders hand runt omkring."  (Dom 8:32-34 FB)

Gideon hade på ett mirakulöst sätt, med Guds hjälp, befriat Israels barn från förtryckarna. Och landet fick ro i fyrtio år så länge Gideon levde (vers 28).

Men så fort Gideon dött avföll folket igen från Herren och började tillbe avgudarna. Det tar inte lång tid för människor att glömma Guds storverk.

Du kanske också har varit i djup nöd och ropat till Gud om hjälp och befrielse. Och Gud befriade dig. I början var du full av tacksamhet, men allteftersom tiden gick glömmer du mer och mer bort Guds storverk i ditt liv.

Du kanske kommer ihåg en tid då Gud mötte dig på ett förunderligt sätt och för dig fanns det bara Jesus. Du var fylld av kärlek till Jesus och han fanns i dina tankar dag och natt. Tiden går och den plats du hade för Jesus i ditt hjärta började mer och mer fångas av andra saker.

Vänd om! Kom tillbaka till den position där Gud och hans rike får vara din första prioritet. Då kommer också alla de andra sakerna att falla på plats. (Matt 6:33)


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Glöm inte bort Herrens verk i ditt liv.

______________
Ord för dagen den 25 juli - Första Korintierbrevet 15
 
MENINGSLÖS TRO
Bibelläsning: Första Korintierbrevet 15
"Men om Kristus inte har uppstått, då är vår predikan meningslös och er tro meningslös. Då står vi där som falska vittnen om Gud, eftersom vi har vittnat mot Gud, att han uppväckte Kristus, som han inte har uppväckt, om det verkligen är så att döda inte uppstår. Ty om de döda inte uppstår, har inte heller Kristus uppstått. Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder. Då har också de som insomnat i Kristus gått förlorade. Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda av alla människor. Men nu har Kristus uppstått från de döda som förstlingen* av de insomnade. Ty eftersom döden kom genom en människa, så kom också de dödas uppståndelse genom en människa." (1 Kor 15:14-21 FB)

Den kristna tron bygger på Jesu uppståndelse. Det är egentligen det enda man behöver tro på för att bli frälst (Rom 10:9). Dagens bibelavsnitt handlar om att om Jesus inte uppstått så är vår tro meningslös och vi är kvar i våra synder.

Men de första lärjungarnas vittnesbörd och Bibelns budskap är tydligt: Jesus uppstod från de döda för att ge oss nytt liv och förlåtelse för våra synder.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus lever!

Läs mer HÄR.
_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar