tisdag

TISDAG DEN 31 JANUARI

31 januari - 1 Mos 32
VAD ÄR DITT NAMN?

Bibelläsning: Första Moseboken 32

  "Då sade han till honom: "Vad är ditt namn?" Han svarade: "Jakob". Han sade: "Du skall inte längre heta Jakob utan Israel, ty du har kämpat med Gud och med människor och segrat." (1 Mos 32:27-28 FB)

På den tiden och på det språket betydde namnet Jakob "den som bedrar". Och Jakobs liv hade verkligen blivit så. Han fick fly från sin bror Esau. Därefter fick han fly från sin morbror Laban. Men den han egentligen ville fly från var sig själv.

Har du upplevt att du inte längre vill vara dig själv? Det gjorde Jakob, men han kunde inte ändra på sig. Inte förrän han i mötet med Herren Gud får höra orden "Du skall inte längre heta..."

Där fick Jakob lägga ifrån sig sin gamla identitet och ikläda sig ett nytt namn. Ett nytt namn som berättade om ett möte med Gud.

Det är det Nya Testamentet handlar om. Jesus möter människor med brustna identiteter. I mötet med Gud blir de upprättade och får en ny identitet. Här är bara några exempel på människor som fick lägga av sin gamla identitet och börja om med en ny identitet: en blind tiggare, en kvinna som begått äktenskapsbrott, en publikan, en rövare på korset.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad är det namn Gud vill sätta på dig? Fråga honom och kom sedan ihåg det namn han satt på dig.
___________
 
Ord för dagen den 31 januari - Matteus 23
 
HÖNAN OCH KYCKLINGARNA
 
Bibelläsning: Matteusevangeliet 23
"Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte." (Matt 23:37)

Efter att Jesus sagt de orden lämnar han Templet och säger att han inte kommer tillbaka förrän de frågar efter honom. Då Jesus var på väg bort från Templet kom lärjungarna till honom och visade på tempelbyggnaderna och menade att Jesus inte kunde lämna det fantastiska Templet. (Matt 24:1).

Lärjungarna fokuserade på formerna, strukturerna och traditionerna. Jesus fokuserade på relationen. Vi blir ibland så upptagna av Guds verk att vi glömmer bort Gud själv. Vi blir ibland så upptagna av vår kallelse och vad vi gör för Herren att vi glömmer bort att Jesus i första hand inte kallade oss till en tjänst utan till gemesnkap med Honom själv. "Gud är trofast som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre." (1 Kor 1:9).

Den viktigaste frågan för idag blir då inte vad jag kan uträtta för Jesus (även om det är en mycket viktig fråga), utan om jag vill vara tillsammans med Honom. Jesus vill det. Vill jag det?

"Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte."

-->  Mannakorn att tugga på underdagen: Vill jag?
De ville inte samlas i gemenskapen med Jesus. Hur är det med mig idag?

Läs mer HÄR.
_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar