torsdag

TORSDAG DEN 26 JANUARI

26 januari - 1 Mos 27


VÄLSIGNA OCKSÅ MIG FAR!


Bibelläsning: Första Moseboken 27
"Esau sade till sin far: "Var det den enda välsignelse du hade, far? Välsigna också mig, far!" Och han började storgråta." (1 Mos 27:38 FB)

I kapitel 27 möter vi berättelsen om hur Jakob lurar sin bror Esau på faderns välsignelse till den förstfödde. Då Esau upptäcker att han blivit bedragen frågar han gråtande sin far Isak om han inte har fler välsignelser att dela ut.

Vilken skillnad från situationen i det Nya Testamentet! I Nya Testamentet behöver jag inte fråga far om även jag kan få en välsignelse. Faderns välsignelser delas villigt ut till var och en som vill ta emot den.

"Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn"
(Joh 1:12)
"Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse" (Ef 1:3)

Alla får ta emot av allt som Gud ger.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: I stället för att fråga Gud om han har en välsignelse även för mig, får jag frimodigt säga: Tack Gud för din välsignelse över mig!
___________________
Översikt kapitel 27:
Vers 1-29  Rebecka och Jakob kommer överens om att lura Isak på välsignelsen som den förstfödde.
Vers 30-41  Esau kommer hem och upptäcker Jakobs bedrägeri. Planerar att döda Jakob.
Vers 42-45  Rebecka sänder iväg Jakob för att han inte ska bli dödad.

Kortkommentar:
Då Esau upptäcker Jakobs bedrägeri säger han: "Inte för inte heter han Jakob: två gånger har han bedragit mig" (vers 36). Namnet Jakob har också betydelsen "Den som bedrar".

_______________
 
Ord för dagen den 26 januari - Psalm 11 och 12
 
"NÄR GRUNDVALARNA RIVS UPP..."

Bibelläsning - Psalm 11

"När grundvalarna rivs upp, vad kan då den rättfärdige uträtta?" (Ps 11:3 FB)

Psalmförfattaren frågar uppgivet vad man kan göra då grundvalarna rivs upp.

Vi lever verkligen i en tid då grundvalarna rivs upp på alla plan. Det som var självklart för några år gäller inte längre. Etiska värderingar som varit vägledande i hundratals år betraktas idag av många som helt förkastliga.

Vad kan man göra då etiska värderingar raseras? Vad kan man göra då trosbekännelser och trossatser som varit vägledande kastas på sophögen?

I tider som dessa är det viktigt att det finns människor som vågar stå upp för det som är sant, även om det kostar förlöjligande och förföljelse.

I tider som dessa behövs det människor som inte kastas hit eller dit i varje vindkast i läran eller opinionen. Det behövs människor som är grundade i Guds ord och vad som är Herrens vilja.


Läs mer HÄR.
__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar