lördag

LÖRDAG DEN 21 JANUARI

21 januari - 1 Mos 21
ISAK OCH ISMAEL
 
Bibelläsning: Första Moseboken 21

”Men då Sara såg att den egyptiska kvinnans son hånskrattade, den som Hagar fött åt Abraham, sade hon till Abraham: ”Driv ut den här slavinnans son..” (1 Mos 21:9-10 FB)

Isak och Ismael representerar två principer:
- Isak är löftets son, det som Gud hade lovat. Det var Guds lösning.
- Ismael  representerar den mänskliga lösningen.  Att inte vänta på Guds lösning, utan att ta situationen i egna händer.

Ofta kan det vara så i våra liv och i våra församlingar. Mänskliga tankar och lösningar står i vägen för Guds övernaturliga lösningar. Då vi inte tycker att Guds löften uppfylls på det sätt vi förväntat, försöker vi lösa saken på vårt eget vis.

Vi kanske också måste säga ”Driv ut det mänskliga som står i vägen för det gudomliga.” Guds tankar är så mycket högre än våra egna tankar. Låt oss inte gå miste om Guds välsignelser genom att ta saken i egna händer.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att se dina övernaturliga lösningar - och att tro på dem.

Läs mer HÄR.
_______________
 
Ord för dagen den 21 januari - Matteus 15
"DIN TRO ÄR STOR. DET SKALL BLI SOM DU VILL!"
Bibelläsning: Matteus 15
"Då svarade Jesus henne: "Kvinna, din tro är stor. Det skall bli som du vill." Och från det ögonblicket var hennes dotter botad." (Matt 15:28 FB)

Ännu en gång i Matteusevangeliet betonar Jesus betydelsen av vår tro. Först är Jesus motvillig till att kommunicera med kvinnan, men kvinnans trosvisshet och enträgenhet får Jesus att agera och säga: "Det får bli som du vill".

Det ser ut som om vår tro är med och förlöser det som finns hos Gud.

-Herre, ge mig en större tro. En tro som får vara med och förlösa det som finns hos dig.

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Din tro är stor. Det ska bli som du vill (vers 28). Kan Jesus säga samma sak till mig som till den kananeiska kvinnan?

Läs mer HÄR.
________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar