lördag

LÖRDAG DEN 7 JANUARI

Bibelhelg på Jelöy 20 - 22 januari (Norge)

Bibeln och vår tid

Frelsesarmeens medarbeiderskole inviterer til bibelhelg på Frelsesarmeens Ressurssenter Jeløy.
Kurset er for alle som ønsker å lære mer om hva Bibelen sier om den tiden vi lever i. Helgen vil også inngå som forberedelse til studietur til Israel høsten 2017 (egen påmelding).

Forelesere er: Rut Baronowsky, Peter Baronowsky og Ola Honningdal Grytten.

Se her for program og påmelding
_________________
 
7 januari - 1 Mos 7
ATT LYDA GUD
 
Bibelläsning: Första Moseboken 7
"Ty om sju dagar skall jag låta det regna på jorden i fyrtio dagar och fyrtio nätter, och jag skall utplåna från jorden alla varelser som jag har gjort."  Och Noa gjorde i allt som HERREN hade befallt honom." (1 Mos 7:4-5 FB)

I det sjunde kapitlet kommer floden och Noa, hans familj, och alla djur som han tagit med sig in i arken var de enda som överlevde.

I berättelsen står det att Noa gjorde i allt som Herren befallt (vers 5). Jag tror att vi idag behöver människor som gör vad Herren befallt.

Det måste börja med att vi lyssnar på Herren. Det kanske tar tid att bli så stilla att vi kan höra Herren tala. Det är så många andra röster som ständigt pockar på vår uppmärksamhet och som lätt överröstar Herrens röst.

Då vi har lyssnat behöver vi handla. Det räcker inte med att veta vad som borde göras, eller vad vi tycker att alla andra borde göra.

Vi ber i Fader Vår att Guds rike ska komma och att Guds vilja ska ske. Guds rike kommer inte av sig självt och Guds vilja sker inte automatiskt. Det sker genom människor som har vågat lyssna på Herren och sedan "göra det som Herren befallt." Vill du vara en av dem?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad innebär det för mig att lyda Herren idag?
____________________

Översikt kapitel 7:
Vers 1-10  Noa går n i arken tillsammans med sin familj och djuren
Vers 11-23  Floden översämmar jorden 

_________________
 
Ord för dagen den 7 januari - Matteus 5
SALT OCH LJUS
Bibelläsning: Matteusevangeliet 5
"Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er." (Matt 5:11-12 FB)

Att bli hånad och misstänkliggjord är en del av efterföljelsen. Den som är kristen leds och inspireras av något som den icke-kristne inte kan uppfatta. Någon har sagt: "De som dansade uppfattades som tokiga av dem som inte hörde musiken."

De närmast följande verserna i Matteus talar om att kristna är jordens salt (v.13) och världens ljus (v.14). Det känns inte behagligt med salt i ett öppet sår. Ljuset är inte välkommet där man har något att dölja.

Då vi blir hånade och förtalade för Kristi skull får vi glädja oss och jubla, därför att vi får följa Jesus även in i detta.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Hur ser det ut i mitt tankeliv? - Jesus säger att synden börjar redan i vår tanke, innan vi ens har gjort något illa (vers 21-37).

Läs mer HÄR.
___________________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar