torsdag

TORSDAG DEN 5 OKTOBER

Mobilisering! Söndag den 8 oktober
- Från norska Perleportalen -
 
General André Cox inviterer og oppfordrer til å delta på feiringen av «The Whole World Mobilising» søndag 8. oktober.

Selve feiringen vil finne sted i Regent Hall korps i hjertet av London, men vil bli strømmet direkte (live stream) i hele verden.

Direktesendingen starter klokka 12.00 med et hellighetsmøte, etterfulgt av en marsj kl. 14.30 til det historiske Trafalgar Square i London sentrum. Friluftsmøtet der vil være ledet av stabssjefen. Her blir det blant annet hornorkester, sangbrigade, den mannlige vokalkvartetten FourHymn og dans av gruppen Konverse.

Hovedmøtet - også direktesendt - vil begynne klokken 16.30 og vil gjestes av Konverse, Bill Booth Theatre Company (USA Central Territory) og det blir musikk fra musikkavdelingen i Regent Hall. Du får også se videoer og vitnesbyrd fra hele verden.

Läs mer HÄR
________________
 
5 okt - 1 Kung 8
HERRENS HÄRLIGHET

Bibelläsning: Första Kungaboken 8
"Och det hände att när prästerna gick ut ur helgedomen, uppfylldes HERRENS hus av molnet, så att prästerna inte kunde stå och göra tjänst på grund av molnet. Ty HERRENS härlighet uppfyllde HERRENS hus."  (1 Kung 8:10-11 FB)

Då de mänskliga ansträngningarna var över, då folket hade gjort sitt vid tempelbyggandet. Då fylldes Templet av Guds härlighet på ett så mäktigt sätt att prästerna inte längre kunde göra tjänst.

Ofta kommer vi inte längre än till de mänskliga ansträngningarna. Och ibland kanske vi är så upptagna av vår egen prestation att vi inte märker, eller ens frågar, efter Herrens närvaro. Vissa gånger kan vi vara så imponerade över andra människors framträdanden, så att det fångar hela vår uppmärksamhet.

Men, ibland kan vi få uppleva det. Kanske i avslutningen av en gudstjänst. Alla medverkande har gjort sitt. Alla sånger är färdigsjungna. Alla ord som ska sägas är sagda. Några har kanske gått fram för förbön, andra bara står där i tillbedjan. Ingenting händer.....och så fylls templet av Guds härlighet. Ingen vill gå hem. Ingen tittar längre på klockan. Det är Guds härlighet som fyller Templet.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig Herre att fokusera på Dig och Din närvaro och inte bara betrakta andra människors verksamhet.
______________
 
Ord för dagen den 5 oktober - Psalm 119
 
SANNINGEN

Dagens bibelläsning: Psalm 119
"Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig....Summan av ditt ord är sanning" (Ps 119:105+160 FB)

Pilatus ställer frågan människans eviga fråga "Vad är sanning?" (Joh 18:38). Psalm 119 svarar att summan av Guds ord är sanning.

Då Jesus senare säger att han är sanningen (Joh 14:6), så är det inte en annan sanning än den som Palm 119 talar om. Jesus är ordet som blev kött (Joh 1:14). Jesu sanning är den sanning som finns i ordet och som sammanfattas i Kristus (Ef 1:10).

Utan Guds ord kan vi inte få en sann bild av Jesus. Jesus är Guds ord. Om vi vill lära känna Jesus kan vi inte bara tänka fram honom som vi tycker han borde vara. Han finns på riktigt och vill vi lära känna honom måste vi ständigt leva i Guds ord. Vill vi lära känna sanningen måste vi gå till Guds ord. Det är det psalm 119 försöker säga rakt genom sina 176 verser.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jag vill leva i Guds ord. Det är bara då jag kan komma rätt!

__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar