fredag

FREDAG DEN 6 OKTOBER

Från nyhetsflödet fredag den 6 oktober
Yogakurs i kyrka upprör

- Världen idag -


En expert i kundaliniyoga har inbjudits att leda yoga i Bymarkskyrkan i Jönköping. Under Oasmötet i fjol hölls ett seminarium i samma kyrka om faran med yoga. 

– Djupt tragiskt, tycker Gertrud Storsjö. Yoga är hinduism och syftar till att föra människan i kontakt med en osynlig energi i kosmos och att upplösa hennes mänskliga jag, hennes identitet, och göra henne till gud, menar hon.

Psykiska och fysiska risker med yoga och meditation tillbakavisas vanligtvis av dess företrädare. Men Gertrud Storsjö är inte ensam om att varna. En nyligen publicerad bok ”The Buddha pill” hävdar att meditation, mindfulness och yoga kan få negativa effekter.

– Boken är skriven av två forskare som under tio år forskat på konsekvenser av yoga och meditation. I ett helt kapitel visar de på yogans negativa sidor, berättar Storsjö om studien som nyligen uppmärksammats i Humanisternas tidning Sans....


– Kundalini-yogan är den värsta formen av yoga. Den för människan i kontakt med starka ockulta krafter, och därför varnar till och med en del hinduiska gurus västerlänningar för att ägna sig åt just denna form av yoga. De vet att människor inte kan bemästra de krafter de kommer i kontakt med.


Läs mer HÄR.

_______________
 
6 okt - 1 Kung 9
VISADE SIG HERREN

Bibelläsning: Första Kungaboken 9
"Sedan Salomo hade byggt färdigt HERRENS hus och även kungshuset och allt annat han hade känt längtan och lust att utföra, visade sig HERREN för Salomo en andra gång, så som han förut hade uppenbarat sig för honom i Gibeon"  (1 Kung 9:1-2)

Herren visade sig för Salomo en andra gång och talade med Salomo (vers 3). Det hände då Salomo hade byggt färdigt Herrens hus, kungshuset och allt annat han hade känt lust att utföra.

Gud visade sig inte för Salomo medan han var upptagen med allt han hade lust att göra. Eller, Gud kanske visade sig för Salomo, men Salomo var alltför upptagen med det han hade lust till, så att han inte märkte Herrens närvaro.

Vi kan många gånger vara så upptagna med allt vi vill göra så att vi inte märker Guds närvaro och tilltal i våra liv. Vi kanske till och med är så upptagna med Herrens verk, att vi inte märker Herren själv.

Det behövs stillhet för att kunna bli medveten om Herrens närvaro och höra Hans tilltal. Då all mänsklig aktivitet avslutats - då visade sig Herren. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig Herre att bli så stilla att jag kan uppleva din närvaro i mitt liv idag. 
______________
 
Ord för dagen den 6 oktober - 2 Tim 3
MÄNNISKORNA I DE SISTA DAGARNA
Dagens bibelläsning: Andra Timoteosbrevet 3 
"De skall älska njutning i stället för Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft" (2 Tim 3:4-5 FB)
"Så kommer också alla som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas." (2 Tim 3:12 FB)

Det tecknas en dyster bild av människorna i den sista tiden. Det kommer att bli en ytlig form för kristendom där man vill ha ett sken av gudsfruktan.

Å andra sidan kommer det att vara kristna som helhjärtat vill följa Jesus och de kommer att bli förföljda.

Det ser ut som om polariseringen inte kommer att vara mellan kristna och icke-kristna, utan mellan ytliga kristna och brinnande kristna.

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
"Hjälp mig så att min gudsfruktan inte bara ska vara ett ytligt sken, och hjälp mig att bejaka din kraft i mitt liv"

_____________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar