lördag

LÖRDAG DEN 21 OKTOBER

Från nyhetsflödet den 21 oktober
En plan för att behålla Sverige kristet

- Stanley Sjöberg i Världen idag -


”Sveriges kristna måste höja sina röster och omedelbart engagera sig i att förklara och försvara Bibelns trovärdighet och kristendomens grundläggande sanningsområden", skriver pastor Stanley Sjöberg, under årtionden en av landets mest namnkunniga kristna ledare. Han uttrycker stor oro inför starka tecken på att kristendomen riskerar att utplånas i både Sverige och västvärlden. 

Tidningen ”The Guardian View” hade nyligen en rubrik som ställde frågan om kristendomen håller på att försvinna i Europa och i USA.  


I Nordeuropa med Sverige i täten, är trenden liknande. En vanlig söndag i Sverige deltar endast cirka två procent av befolkningen i en gudstjänst. Islam vinner framgång. Vår egen befolkning konverterar. Andelen ateister ökar. Många söker sig till den nyandlighet som har sina rötter inom buddismen och hinduismen.


Läs mer HÄR.

________________
 
21 okt - 2 Kung 3
"HOS HONOM ÄR HERRENS ORD"
 
Bibelläsning: Andra Kungaboken 3
"Josafat sade: "Hos honom är HERRENS ord." Israels kung och Josafat och Edoms kung gick då ner till honom"  (2 Kung 3:12 FB)

Moab gjorde uppror mot Israel (vers 5). Israels, Edoms och Juda kungar gick då till strid mot Moabs kung. Innan striden ville de tre kungarna fråga Gud. De frågade varandra om det inte fanns någon Guds profet bland dem. Då nämnde en av tjänarna att Elisa fanns med dem. Då Josafat, Juda kung, hörde att Elisa var där sa han: "Hos honom är Herrens ord".

Det finns säkert många idag som lever i existentiellt mörker och som verkligen skulle vilja komma i en nära relation till Gud. Det finns säkert de som frågar om det inte finns någon tillgänglig som lever nära Herren och som kan visa dem vägen fram till tron på Gud.

Om ditt namn nämns, säger man då "Hos honom/henne finns Herrens ord", eller "Hos honom/henne kan man verkligen uppleva Guds närvaro"? Det finns behov av sådana människor här på jorden. Vill du vara en av dem? 


==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Hur är mitt förhållande till Guds ord? Hur skulle jag vilja att det vore?
______________________
 
Ord för dagen den 21 oktober - Hebreerbrevet 6
DEN KOMMANDE VÄRLDENS KRAFTER 
Bibelläsning: Hebreerbrevet 6
"I detta hopp har vi ett tryggt och säkert själens ankare"
(Hebr 6:19 FB)

Kapitlet tar upp många fantastiska sanningar:

-Att vi redan här och nu kan smaka den kommande världens krafter (v.5). Jag tror att Gud vill att vi ska smaka mer av den himmelska kraften i våra liv.

-Att vi ska ha kristna föredömen som vi ska ta efter, "imitera" (v.12). Vem eller vilka är dina föredömen?

-Att vi får ha ett ankare för vår själ. Tänk vad många människor som lever rotlöst och bara irrar hit eller dit. En kristen har fått ankra upp mot något som är fast och aldrig rubbas eller förändras.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tack att jag redan idag kan få smaka den kommande världens krafter.
________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar