fredag

FREDAG DEN 27 OKTOBER

Från Nyhetsflödet den 27 oktober
 
#MeToo och den kristna tron 
 
I sociala medier har hashtaggen #MeToo väckt uppmärksamhet med berättelser om kvinnor som utsatts för sexuella ofredanden och våldtäkter. I den här artikeln skriver SEA:s styrelseledamot Daniel Ringdahl om vad den kristna tron har att säga om problemet och hur man hittar en väg framåt.

Läs mer HÄR

___________________
 
27 okt - 2 Kung 9
FARA FRAM SOM ETT JEHU

Bibelläsning: Andra Kungaboken 9

"Tag oljeflaskan och gjut olja på hans huvud och säg: Så säger HERREN: Jag har smort dig till kung över Israel."  (2 Kung 9:3 FB)

Elisa sände en av sina profetlärjungar för att smörja Jehu till kung (vers 1-3). Jehus uppdrag var att rensa ut all avgudadyrkan i landet.

Jehu gick till verket med noggrannhet och intensitet. Han fick snabbt namnet om sig fara fram i ilfart. Därifrån har vi fått uttrycket att fara "fram som ett Jehu" (vers 20).

Hur ivriga är vi att utrota synd och avgudadyrkan i vårt eget liv? Far vi fram som ett Jehu i vår strävan att bli kvitt synden, eller lever vi i fredlig samexistens med synden i vårt liv?

"När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss." (Hebr 12:1) 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Om jag inte förgör synden i mitt liv kommer synden att förgöra mig. 
_________________
 
Ord for dagen den 27 oktober - Hebreerbrevet 10
 
FRIMODIGHET OCH UTHÅLLIGHET

Bibelläsning: Hebreerbrevet 10
"Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön. Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat." (Heb 10:35-36 NIV)

Vi behöver både frimodighet och uthållighet. Men kanske inte samtidigt. Uthållighet kan vara ett hinder då vi skulle gått fram med frimodighet. Och frimodighet kan hindra oss att få det Gud lovat om vi i stället för frimodighet skulle ha väntat i uthållighet.

Vi behöver frimodighet för att bli frälsta. Vi måste våga ta steget och acceptera Jesus som vår frälsare och Herre. Att vänta i uthållighet kan i sådana tillfällen vara ett hinder för att bli frälst. Vi behöver frimodighet för att ta emot dopet i den Helige Ande.

Det tar lång tid att bli Kristuslik, det vi kallar för helgelsen. Minst ett helt liv. Vi måste vara uthålliga och inte ge upp då vi gång på gång upplever att det finns stora brister i vår Kristusliket. Man blir inte Kristuslik genom att stampa i golvet och frimodigt säga: "I Jesu namn är jag Kristuslik nu!"

Vi behöver både frimodighet och uthållighet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud ge mig vishet att förstå när jag ska använda frimodighet och när jag ska uthålligt vänta.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar