lördag

LÖRDAG DEN 7 OKTOBER

Tillväxt. Vill du övervinna prövningar och frestelser?
Steg sju i serien Tio steg i det kristna livet
Läs mer om de tio stegen HÄR.

Bilden: Från den norska publiceringen av "Tio steg mot tro"
Guds vapenrustning

Steg 6 handlade om att ta emot och bli fylld med Guds kraft. Det kan kanske vara en fantastisk upplevelse där vi riktigt känner att Gud kommer oss nära och fyller oss med sin kraft. Vi kan kanske till och med känna oss så starka att vi tror att vi aldrig mer kommer att kunna falla, ja till och med att vi aldrig mer ens kan bli frestade.


Då vi känner oss så självsäkra att vi tror att vi aldrig kommer att kunna falla, då gäller det att se upp, för då lever vi i ett självbedrägeri. Alla människor blir frestade, alla människor misslyckas på det ena eller det andra området, mer eller mindre ofta.


Till och med Jesus, fastän han var Guds egen son, blev allvarligt frestad av djävulen. Detta skedde strax efter det att Jesus hade blivit uppfylld av den Helige Ande (Luk 4:1-14).Men Jesus övervann frestelsen och kunde gå vidare ännu starkare. Det står att han återvände från frestelse med ”Andens kraft inom sig” (Luk 4:14).


Den som möter en frestelse och övervinner den blir alltså starkare än om han aldrig hade mött frestelsen. Frågan, då det gäller vår tillväxt, är alltså inte om vi möter frestelse, utan hur vi möter frestelserna.

Det finns en positiv och en negativ sida i varje prövning och frestelse. Den negativa sidan är att det finns en risk att falla i den och skada oss själva och våra medmänniskor. Det positiva är att i varje prövning och frestelse finns det en möjlighet för tillväxt.
Läs mer HÄR.
_______________
 
7 okt - 1 Kung 10
RYKTET OM HERRENS NAMN

Bibelläsning: Första Kungaboken 10
"När drottningen av Saba fick höra ryktet om Salomo och om HERRENS namn, kom hon för att sätta honom på prov med svåra frågor."  (1 Kung 10:1 FB)

Drottningen av Saba hade rest långt för att få träffa Salomo. Hon hade hört ryktet om Salomo och ryktet om Herrens namn.

I den engelska Bibeln, New International Version, vilket idag är den dominerande översättningen på engelska, står det att drottningen av Saba hade hört om Salomo och "hans relation till Herrens namn" (´about the fame of Salomo and his relation to the name of the Lord´). Bibelkommentaren New Bible Commentary skriver att en mer exakt översättningen skulle vara att drottningen av Saba hade hört om "Salomos berömmelse då det gäller Herren namn" (´the fame of Salomon concerning the name of the Lord´).

Salomo var naturligtvis berömd för sina rikedomar och för sin vishet, men enligt den första versen är orsaken att hon sökte upp honom inte bara hans rikedom och vishet, utan huvudsakligen handlade det om Salomos relation till Gud.

Att vara berömd för sin relation med Gud! Hur är din relation med Gud? Då människor tänker på dig eller talar om dig, handlar det då om din relation till Gud. Borde vi inte alla leva så att vår relation till Gud skulle vara dominerande i våra liv? Då kanske människor skulle komma också till oss för att fråga om vår relation till Gud. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vilket avtryck lämnar jag efter mig i mötet med andra människor? 
________________
 
Ord för dagen den 7 oktober - 2 Tim 4
 
"MEN HERREN HJÄLPTE MIG"

Bibelläsning: Andra Timoteusbrevet 4
"...predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran" (2 Tim 4:2-3 FB)

Paulus uppmanar Timoteos att predika i tid och otid. För det kommer en tid då människorna inte längre ska stå ut med den sunda läran.

Då Paulus berättar i kapitlet om alla sina umbäranden då han förkunnade evangeliet och om hur många som vänt sig bort från honom skriver han orden: "Men Herren hjälpte mig..." (2 Tim 4:17 FB)

Om du också möter motstånd och förakt då du står upp för evangeliet, ska säkert du också, då du ser dig tillbaka, kunna säga: "Men Herren hjälpte mig.."

==>
Mannakorn att tugga på under dagen: Herren hjälper också mig.

_________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar