tisdag

TISDAG DEN 24 OKTOBER

Från Nyhetsflödet den 24 oktober

”Israels slut är målet för vår kamp”


- Paul Widén i Nyheter från Israel - 


”Israels slut är målet för vår kamp, utan hänsyn till eftergift eller medling… Vi vill inte ha fred, vi vill ha krig, seger. – Yasser Arafat”

Så skrev den palestinska myndighetens diplomatiska beskickning i Colombia på Twitter i torsdags kväll, lokal tid. Tweeten, som var skriven på spanska, väckte starka reaktioner i Israel. ”Ett citat från ett av Arafats uttalanden illustrerar tydligt för oss det hat som alltid kännetecknade honom och det arv av hat han lämnade efter sig”, kommenterade en talesperson för det israeliska utrikesministeriet i nyhetsprogrammet Chadashot 10.


Läs mer HÄR.

______________
 
24 okt - 2 Kung 6
DET FINNS MER

Bibelläsning: Andra Kungaboken 6
"Han svarade: "Frukta inte! De som är med oss är fler än de som är med dem."Och Elisa bad: "HERRE, öppna hans ögon, så att han ser." Då öppnade HERREN tjänarens ögon, och han fick se att berget var fullt av hästar och vagnar av eld runt omkring Elisa." (2 Kung 6:16-17 FB)


Den arameiske kungen förde krig mot Israel. Vad än den arameiske kungen planerade visste Israels folk om det på förhand så att han inte kunde förverkliga sina planer. Den arameiske kungen trodde först att det måste finnas en spion som talade om för israeliterna vad han tänkte göra. Men en av kungens tjänare talade om för kungen hur det förhöll sig i verkligheten: "Då svarade en av hans tjänare: Så är det inte, min herre konung. Men Elisa, profeten i Israel, meddelar Israels kung varje ord du talar i din sovkammare." (vers 12)

Den arameiske kungen gjorde då vad han kunde för att finna Elisa och döda honom.  Kungen fick reda på att Elisa befann sig i Dotan. Under natten sände han dit en stor här som omringade staden. Då Elisas tjänare vaknade på morgonen och gick ut ur huset såg han att hela området runt staden var fyllt av en fiendehär. Tjänaren utbrister till Elisa: "O, min herre, vad skall vi ta oss till?" (vers 15)

Men Elisa såg en verklighet som tjänaren inte sett. Elisa ber Gud att öppna tjänarens ögon så att han ser att det fanns mer i situationen än tjänaren först trodde.

Vi har också så lätt att fastna i den bild av verkligheten som vi ser. Men det finns mer! Det finns också en andlig verklighet. Vi får också be Herren att han öppnar våra ögon så att vi ser det som Gud ser. Om vi bara ser problem och omöjligheter får vi be Gud att han visar oss vad Han ser. Gud ser allt i ett annat perspektiv. Det finns möjligheter som du ännu inte sett. Gud öppna våra ögon! Det finns mer!

Gud öppna mina ögon! Det finns mer! 
______________
 
Ord för dagen den 24 oktober - Hebreerbrevet 9
 
PLOCKA MANNA

Bibelläsning: Hebreerbrevet 9
"Bakom den andra förlåten fanns ett rum som kallades det allra heligaste. Dit hörde det förgyllda rökelsealtaret och förbundsarken, som på alla sidor var överdragen med guld. I den fanns en guldkruka med mannat, Arons stav som hade grönskat och förbundets tavlor." (Hebr 9:3-4 FB)

Då Israels barn gick genom öknen på väg mot det förlovade landet, fick de för varje dag en portion manna för att överleva. På samma sätt behöver den kristne ett dagligt tilltal från Bibeln, ett "mannakorn", för att kunna överleva som kristen.

I Templet fanns mannakornen förvarade i det allra innersta rummet. Vi kristna är enligt Bibeln Guds Tempel på jorden. Längst inne i vårt innersta ska vi bära med oss ord från Gud, att leva av för varje dag.

Så här kan du hämta ditt dagliga manna:
Läs ett kapitel av Bibeln varje dag. Hitta en speciell vers, mening eller ord som talar till dig. Det kan vara en förmaning, ett löfte, en bön eller något annat. Ibland kan du behöva läsa kapitlet flera gånger för att hitta ditt personliga manna.

Då du har hittat ditt dagliga manna, kan du ta det med dig ut i dagen. Ta fram det och repetera det flera gånger och förvara det längst därinne i ditt hjärta. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jag gömmer ditt ord i mitt hjärta.
________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar