onsdag

ONSDAG DEN 27 SEPTEMBER

Självkännedom
Steg fyra i serien Tio steg i det kristna livet
Läs mer om de tio stegen HÄR.



Bilden: Från den norska publiceringen av Tio steg mot tro

Grunden
Då man bygger ett hus är det viktigt att man lägger en riktig grund. Om grunden inte är tillräckligt stabil, hjälper det inte hur fint resten av huset är. Grunden behöver inte bara vara stadig nog för huset, den måste också vara lagd på rätt sätt, så att den kan stå emot fukt. Annars kommer huset snart att förstöras inifrån genom mögel- och fuktskador.

   Om det är så viktigt med grunden då man ska bygga ett hus, är det minst lika viktigt hurdan grunden ser ut då jag ska bygga mitt liv.

   Den här serien handlar om hur man bygger upp sitt liv. För att det ska gå att bygga vidare måste vi först se till att grunden vi har lagt tål att bygga vidare på.

   Om du personligen har tagit de tre första stegen i den här serien så är du nu en kristen. Du har fått ta emot en person i ditt liv som är större och starkare än du själv och som aldrig kommer att svika dig: Jesus.

   Men till en god grund hör också att ha en realistisk bild av sig själv. Det finns många människor som byggt upp sitt liv på en lögn, på undanflykter eller på osunda relationer.
Läs mer HÄR.
___________________
 
27 sep - 2 Sam 23
TALA GUDS ORD

Bibelläsning: Andra Samuelsboken 23
"HERRENS Ande har talat genom mig, hans ord är på min tunga."  (2 Sam 23:2 FB)
David gör anspråk på att tala ord från Gud, genom den Helige Ande. I versen efter berättar han hur det kan komma sig att han kan tala ord från Gud: "Israels Gud har talat, Israels klippa har sagt till mig" (vers 3).

David har talat många ord genom den Helige Ande. Genom alla psalmer David har skrivit har oändligt många människor fått styrka, tröst, uppmuntran och vägledning. David kunde tala ord från Gud genom att först lyssna till Herren.

I Nya Testamentet kan vi lära att vi alla kan tala ord från Gud. Paulus skriver "Ni kan alla profetera, en i sänder, så att alla blir undervisade och alla blir tröstade." (1 Kor 14:31). Du kan också profetera. Du kan också uppleva att "hans ord är på min tunga".

Om du gör det till en vana att bli stilla inför Gud och lyssna till vad han säger till dig, kan du säkert också uppleva att hans ord är på din tunga. Tala ut det! Det finns många idag som är i behov av att bli tröstade, vägledda, styrkta och uppmuntrade. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hans ord är på min tunga
_______________
 
Ord för dagen den 27 september - Psalm 115
 
ALL ÄRA TILL GUD

Bibelläsning: Psalm 115
"Inte åt oss, HERRE, inte åt oss utan åt ditt namn ge äran" (Ps 115:1 FB)

Det är många som vill vara med och sola sig i glansen av vad Herren gör. Framstående predikanter, sångare och musiker och andra.

Säkert har vi alla en önskan om att folk ska tala väl om oss. Till viss del kan det vara social kompetens att bry sig om vad andra tänker, men ofta får det osunda proportioner.
 
Vi lever en tid där det ena missbruket efter det andra dyker upp. Man talar ofta idag om att vara bekräftelseberoende. Det betyder att mitt liv blir beroende av att andra människor berömmer det jag är och det jag gör. Ett kännetecken på ett missbruk är att man behöver större och större doser. Mer och mer bekräftelse.
 
Dagens psalm påminner oss om faran att ta åt sig ära av vad Gud gör.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: All ära till Gud!

______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar