måndag

MÅNDAG DEN 11 SEPTEMBER

Läkare: ”Yoga är religion”
Från nyhetsflödet

- Världen idag -


Biverkningar av yoga och mindfulness borde redovisas tydligt inom sjukvården. Det menar Albertus Magnus Sterner, specialist i allmänmedicin och diakon. "Be din läkare att redovisa vad det här står för", säger han, starkt kritisk till dagens situation.

Vågen av yoga och mindfulness – två metoder sprungna ur hinduism och buddism – har hittat långt in i svensk sjukvård. Albertus Magnus Sterner möter dem i sitt dagliga värv. Patienter frågar honom om yoga är lämpligt för dem, om det kan hjälpa mot deras stress eller kanske mot ortopediska besvär. Han är skeptisk.

– Jag ordinerar både psykoterapeutisk och fysioterapeutisk behandling när det är lämpligt. Som läkare är jag också för fysisk och mental träning, god andningsteknik och avslappningsövningar. Det där är jätteviktigt. Men jag ordinerar inte yoga – för det är i grunden religiöst.

Läs mer HÄR

_________________
 
11 sep - 2 Sam 6
DAVID DANSAR

Bibelläsning: Andra Samuelsboken 6

"Själv dansade David med all kraft inför HERRENS ansikte, och David var iklädd en linne-efod. Så hämtade David och hela Israel HERRENS ark dit upp under jubel och basuners ljud." (2 Sam 6:14-15 FB)

David blev så berörd av Guds verk att han inte kunde behärska sig. Han dansade av glädje inför Herren (vers 5). Men alla tyckte inte att det var bra. Davids hustru, Mikal, föraktade honom för att han uppförde sig på detta vis (vers 16+20).

Samma sak hände på den första pingstdagen. Lärjungarna blev så berörda av Gudsnärvaron att de förlorade fattningen. De som såg på, och som inte var berörda av Guds kraft, förstod inte vad som hände, utan trodde att lärjungarna var berusade (Apg 2).

Jag läste för en tid sedan ett citat: "De som dansade betraktades som dårar av dem som inte hörde musiken." Det var tydligen några som på avstånd såg hur människorna dansade utan att höra musiken.

Kristna reagerar på en verklighet som inte uppfattas av dem som inte står i kontakt med Gud. Det är inte konstigt om kristna ibland blir betraktade som dårar av dem som "inte hör musiken".

Men fortsätt att låta dig beröras och hänföras av Gud. Du får fortsätta att utstråla gudomlig glädje även om andra inte tycker du har skäl att vara glad. Du får fortsätta att sprida kärleken från Gud även om andra inte förstår dig.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Lyssna på musiken från himlen och låt dig beröras.
______________
 
Ord för dagen den 11 september - Kolosserbrevet 4
 
"SE TILL ATT DU FULLGÖR DEN TJÄNST DU FÅTT AV HERREN"

Bibelläsning: Kolosserbrevet 4
"Se till att du fullgör den tjänst du fått av Herren" (Kol 4:17)

Paulus uppmanar Arkippos att fullgöra sin tjänst. Paulus ber också om förbön att Gud ska öppna en dörr för hans tjänst.

-Vilken tjänst har jag fått av Herren? (Om du tror att du inte fått någon tjänst, så är det fel svar)
-På vilket sätt kan jag fullgöra, eller förbereda mig för, min tjänst i dag?
-Be Gud att han öppnar en dörr för min tjänst
-Be för andra som är i tjänst att Gud ska öppna en dörr för dem


==> Mannkorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att fullgöra min tjänst helhjärtat. 
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar