lördag

LÖRDAG DEN 16 SEPTEMBER

Kommer alla till sist att bli frälsta?
- Olof Edsinger på Svenska Evangeliska Alliansens hemsida -

Till och från under kyrkans historia har det dykt upp läror som förkunnar alla människors slutgiltiga frälsning. Till de mest kända företrädarna för detta synsätt hör kyrkofadern Origenes (185-254 e Kr), och under det femte ekumeniska kyrkomötet i Konstantinopel år 553 såg man sig tvungen att uttala sin förkastelsedom över denna lära, som brukar gå under beteckningen  apokatastasis eller ”alltings återställelse”.

Detta hindrar dock inte att tron på alla människors frälsning är ett utbrett fenomen även i vår egen tid.


Läs mer HÄR

_________________
 
16 sep - 2 Sam 11
DOLDA SYNDER ÄR OCKSÅ SYNDER

Bibelläsning: Andra Samuelsboken 11
"Men det som David hade gjort misshagade Herren"  (2 Sam 11:27)
David hade syndat. Han hade tagit till sig en annan mans kvinna och hon hade blivit med barn. Men det verkar inte som om David insåg att det var synden som var problemet. Han agerar som om han tänkte "bara ingen vet om det så är det inget problem".

David gör allt han kan för att dölja sin synd. Han kallar hem Bat-Sebas man Uria från kriget och han uppmanar Uria att gå hem till sin fru och koppla av några dagar. David tänkte att om Uria gick hem till sin fru så skulle alla tro att Uria var pappa till barnet och ingen skulle veta om Davids synd.

Men Uria gick inte hem. Han förklarar för David att han inte kan gå hem och ha det bra och ligga med sin hustru medan hans kamrater kämpar ute i kriget (vers 11). Davids plan att dölja sin synd fungerade inte. Då vidtog David nästa försök. David såg till att Uria blev dödad i kriget och då Uria inte längre levde fanns det ingen som kunde anklaga David.

Kanske handlar vi på samma sätt? Vi kanske inte har begått äktenskapsbrott eller dödat, men det kan finnas andra saker som vi med all energi försöker dölja för omvärlden. Vi kanske också tänker "om ingen vet om det är synden inte så stor."

Men det handlar inte bara om att bli godkänd av människor. Det handlar om att våra liv behagar Gud. 


Det kommer en fortsättning på historien om David, för det som han hade gjort "misshagade Herren" (vers 27).


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Synd försvinner inte bara för att vi försöker dölja den, men "om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss synderna och renar oss från all orättfärdighet" (1 Joh 1:9)
_______________

Ord för dagen den 16 september - 1 Tessalonikerbrevet 3
 
ATT FÖRMEDLA NYTT MOD

Bibelläsning: Första Tessalonikerbrevet 3 
"Så har vi genom er tro fått nytt mod när det gäller er, bröder, och det mitt i alla svårigheter och lidanden" (1 Tess 3:7)

Ibland kan vi uppleva situationer där modet har tagit slut och vi behöver få nytt mod. Ofta får vi då nytt mod genom någon annan människas ord eller handling.

 

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Idag kanske du kan vara med att förmedla hopp eller mod till den som är hopp-lös eller mod-lös. Fråga Gud om det är någon speciell som du ska kontakta idag.

__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar