måndag

MÅNDAG DEN 18 SEPTEMBER

Nyhetsflödet måndag den 18 september
”Dags för Svenska kyrkan och staten att gå skilda vägar”
- DN Debatt - Annika Borg, präst och teolog, och Johanna Andersson, tidigare präst
"År 2000 skulle separationen mellan kyrka och stat inträtt, ändå stiftades en lag om Svenska kyrkan. Riksdagen har således röstat om och i lag reglerat vad Svenska kyrkan är och ska vara, vilken verksamhet kyrkan ska bedriva och hur organisationen ska se ut. En sådan reglering finns inte för något annat trossamfund.
Lagen om Svenska kyrkan behöver upphävas om kyrkan ska vara fri."


Nabeel Qureshi avliden
- Världen idag - "Konvertiten och författaren till boken ”Jag sökte Allah men fann Jesus”, Nabeel Qureshi, avled på lördagen, 34 år gammal.
Det uppger tidningen Christianity Today och berättar om hur Quereshi förra sommaren fick diagnosen magcancer. Han har behandlats av läkare men samtidigt bett Gud om ett mirakel i sin kropp. Den 8 september berättade han i en video att läkarna gett upp hoppet för honom.
Nabeel Qureshi växte upp i ett pakistansk-amerikanskt hem med muslimsk tro. Han kom till kristen tro efter att ha läst Bibeln för att kunna debattera mot en vän under sina medicinstudier. ”Det var där jag fanns Jesus. Det är värt att ge upp allt för att följa honom”, skriver han i boken ”Jag sökte Allah men fann Jesus”. 


 Kyrkovalets vinnare - de politiska partierna
- Dagen - "S, C och SD gick samtliga framåt i kyrkovalet och får ses som vinnarna. I övrigt var det bara POSK som ViSK som vann mark.
De politiska partierna ser ut att stärka sitt grepp om Svenska kyrkan. När valresultatet började droppa in på söndagskvällen visade det sig ganska snart att alla som önskat sig en kyrka fri från partipolitik får fortsätta drömma."

Läs mer HÄR

_________________
 
Överlåtelse

 TIO STEG I DEN KRISTNA VANDRINGEN

Steg 3:  Överlåtelse


Steget
I steg 1 har vi insett vår maktlöshet och vågat släppa fram den längtan som bor i oss.

I steg 2 har vi börjat rikta denna längtan i en bestämd riktning – mot Gud.


Men varken steg ett eller steg två kommer att kunna hjälpa oss vidare i vårt liv om vi inte är beredda att ta steget och överlåta oss till Jesus.


Att överlåta sig till någon annan kan vara en skrämmande tanke. Att överlåta sig innebär att man ger sig till någon och öppnar sitt liv för den personen.


Det är möjligt att du är sårad på den punkten. Kanske har du öppnat ditt liv för någon person som senare har gjort dig djupt besviken och utnyttjat dig. Men det är ändå viktigt att du vågar ta det där steget för att komma vidare i livet. 


Att överlåta sig till Jesus innebär att du ger dig, kapitulerar för Jesus. Men det betyder inte bara att du ger upp något, det betyder också att du tar emot något. Då du öppnar ditt liv för Jesus och ger ditt liv till honom, ger han också sitt liv till dig. Guds Ande flyttar in i dig. Det är det som kallas att bli född på nytt, frälst.
Läs mer HÄR.
_______________
 
18 sep - 2 Sam 13
VÅLDETS SPIRAL
Bibelläsning: Andra Samuelsboken 13
"Då sade hon till honom: "Du har ingen orsak till denna stora ondska. Att förskjuta mig vore värre än det andra som du har gjort med mig." Men han ville inte lyssna på henne"  (2 Sam 13:16 FB)


Amnon våldtar Tamar. Därefter förskjuter han henne. Tamars bror Absalom ber Tamar att tiga om detta (vers 20), men behåller hatet till Amnon i sitt hjärta (vers 22). Men vid ett lämpligt tillfälle dödar Absalom Amnon som en hämnd för att Amnon kränkt hans syster (vers 28-29). Som ett resultat av detta fick Absalom fly för att inte bli dödad av David....

Våldet föder hämnd och nytt våld. Synden får konsekvenser och det vi gör kommer många gånger tillbaka över oss. Det kan börja med ett ovänligt ord och sen ska den som drabbats "ge igen" för att sedan få en ny reaktion...

Bibeln kallar detta "det man sår får man också skörda" (Gal 6,7). Våra handlingar kommer tillbaka över oss.

Men det kan också finnas en positiv spiral. Goda, vänliga handlingar föder godhet och vänlighet tillbaka. Det kan också finnas en spiral av godhet och kärlek. Och även om vi inte skulle få tillbaka godhet då vi ger ut godhet är vår kallelse att alltid ge ut det som är gott: "Låt oss inte tröttna på att göra det som är rätt. När tiden är inne får vi skörda, bara vi inte ger upp"  (Gal 6:9) 





==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tröttna inte på att göra det som är rätt. 
_________________
 
Ord för dagen den 18 september - 1 Tessalonikerbrevet 5
 
UTAN FLÄCK

Bibelläsning: Första Tessalonikerbrevet 5
"Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst." (1 Tess 5:23 FB)

Fullständigt helgad och utan fläck vid Jesu ankomst. Vem kan klara det? Bara Gud. Och det är också Han som gör det  "Må fridens Gud helga er.."

Vi kan aldrig i egen kraft bli helgade. Men då vi lever i gemenskapen med Gud genom bön, tacksägelse (v.17-18) och en vilja att förändras, låter Han det pågående helgelseundret ske i oss.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att leva i den helgelseprocessen varje dag.

____________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar