fredag

FREDAG DEN 22 SEPTEMBER

Från nyhetsflödet den 22 september
Att be om hjälp är ingen kriminell handling – nej till tiggeriförbud

- Leif Öberg och Larisa Lacatus skriver en debattartikel i Nyheter24.se -

För många människor är tiggeriet i Sverige en lösning på fattigdom och utsatthet i sina hemländer.

Frälsningsarméns Stöd- och EU center på Kungsholmen i Stockholm möter varje dag många av dem som tigger i Stockholm och vi ser människan som finns bakom tiggarmuggen.

   Det är en mamma eller en pappa till små barn som är utan sina föräldrar kvar i hemlandet, eller en storasyster eller storebror som är de enda som kan försörja familjen. Alla dess människor har en dröm att en dag ha ett värdigt arbete och tillräcklig inkomst för hela familjen och slippa tigga....

   Vi anser att tiggeri inte är ett värdigt sätt att försörja sig på och vi menar att lösningen finns genom att hitta andra vägar till sysselsättning och att stärka självkänslan hos de mest utsatta och marginaliserade. Vi tror att alla människor har förmågor och drivkrafter som de kan bidra med i samhället.

Läs mer HÄR
.
___________________

22 sep - 2 Sam 18
BYGGA VARUMÄRKE
 
Bibelläsning: Andra Samuelsboken 18
"Medan Absalom ännu levde hade han låtit resa en minnessten åt sig, som står i Kungsdalen, ty han tänkte: "Jag har ingen son som kan bevara minnet av mitt namn." Den stenen hade han uppkallat efter sitt namn, och den heter än i dag Absaloms minnesvård."  (2 Sam 18:18 FB)

Absalom var makthungig och ville bli berömd. Han gjorde uppror mot sin far David. För att inte bli bortglömd lät han resa en minnessten som folk kunde komma till i kommande generationer och komma ihåg Absalom.

Även om Absalom gjorde det mesta fel, ville han att människor skulle tänka gott och stort om honom. Han ville polera sitt namn och göra så att det inte blev bortglömt.

Idag arbetar många företag med att "bygga varumärke". Man vill att företagets namn ska förknippas med något gott. Det viktigaste är inte att företaget gör något gott, utan att namnet har en god klang hos andra människor.

Så var det med Absalom. Hans mål var inte att göra rätt eller att vara god, men han ville gärna att hans namn skulle bli ihågkommet som något stort och positivt.

Vi kan ha samma tendens i vårt arbete för Herren. Vi kan bli så intresserade att bygga vårt varumärke, (=att folk ska tycka att vi är bra och framgångsrika i vårt arbete för Herren), så att det till slut blir viktigare än själva arbetet vi utför.  


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Låt mitt liv upphöja Gud och inte mig själv.
_______________
 
Ord för dagen den 22 september - 2 Tess 2



STÅ FASTA
Bibelläsning: Andra Tessalonikerbrevet 2
"Stå alltså fasta och håll er till de lärdomar ni har fått, muntligt eller genom brev."
(2 Tess 2:15 FB)

Vi lever i en postmodern värld. Jesus som Sanningen ifrågasätts. Allt vad man tidigare trott ifrågasätts. Mängder av mer eller mindre möjliga religionsalternativ erbjuds och i det stora utbudet ska var och en hitta sin egen väg, sin egen blandning.

Det är kanske inte så lätt att stå fast då allt jag tror på ifrågasätts och förlöjligas. Uppmaningen i dagens bibelord är kanske mer relevant än någonsin: "Stå alltså fasta...".
 


I detta kapitel får vi också uppmaningen att inte låta någon bedra oss (vers 3). Vi lever på många sätt i en tid då människor i stor utsträckning har blivit bedragna, lurade, på det liv som Jesus kom för att ge oss. Bestulna på det överflöd som Jesus vill vi ska leva i (Joh 10:10).



==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Hjälp mig Jesus att stå fast och inte bli bedragen av dagens villfarelse.
_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar