tisdag

TISDAG DEN 14 FEBRUARI

Nyhetsflödet tisdag den 14 februari
Netanyahus prövosten
- Världen idag - "Tiden under Trump kommer att visa om Netanyahu inte bara är en ledare för försvarsbarrikaderna, utan också har det som krävs för att bygga en framtid för sitt folk.
   Denna vecka träffar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu USA:s president Donald Trump. Det finns en lång rad frågor för de två att tala om, och det råder inget tvivel om att samtalen kommer att bygga på stor ömsesidig förståelse och respekt."
Läs mer HÄR.


Abort, samvetsfrihet och Sveriges medieklimat
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Den senaste tiden har det pågått en intensiv debatt i Sveriges medier apropå barnmorskan Ellinor Grimmarks talan mot Region Jönköping i Arbetsdomstolen. Jag måste erkänna att jag förundras över de blockeringar som många
”vanliga svenskar” verkar ha just när det gäller dessa frågor. Det är som att objektiviteten försvinner ut genom fönstret så snart abortlagstiftningen förs på tal i det här landet."
Läs mer HÄR.


Sveriges dåliga samvete
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Sverige har världen mest liberala abortlag. Så gott som alla andra europeiska länder har samvetsfrihet.
Bara en procent av Sveriges aborter (sena aborter efter vecka 18) utförs på förlossningskliniker. På Värnamo kvinnoklinik, där barnmorskan Ellinor Grimmark sökte jobb, genomförs alltså i genomsnitt en abort per år.
Grimmarks vägran att delta vid aborter handlar alltså överhuvudtaget inte om arbetssituationen på svenska förlossningskliniker (som har akut brist på personal). Det handlar istället om en rädsla för att det dåliga samvete som denna abortverksamhet skapar ska ges utrymme. Att undertrycka sanningen och förneka verkligheten blir då alldeles nödvändigt.
Det är inte konstigt att svenska sjuksköterskor drar sig för att söka jobb på Sveriges kvinnokliniker. Det är nämligen inte bara troende som har ett samvete, som Cissi Wallin oförsynt försöker påskina. För några år sedan anmälde exempelvis en barnläkare i Norrland Gällivare sjukhus för hanteringen av en sen abort, då ett barn som aborterades i 23:e veckan föddes med sugklocka och därefter levde i 20–30 minuter."
Läs mer HÄR

____________________
 
14 februari - 1 Mos 46
UPPBROTT
Bibelläsning: Första Moseboken 46
"Israel bröt upp med allt han ägde." (1 Mos 46:1 FB)

Patriarkberättelserna om Abraham, Isak och Jakob innehåller många uppbrott. Berättelsen om Abraham börjar med ett uppbrott som sedan följs av många uppbrott. Här är det Jakob som bryter upp för att återförenas med sin son Josef i Egypten.

Våra liv kan också innebära uppbrott. Det kan handla om att flytta till en annan plats, men det kan också vara ett andligt uppbrott. Det kan innebära att Gud leder oss in på en ny väg i vårt liv och i vår tjänst. Det är viktigt att vi inte slår ned "tältpluggarna" så hårt så att vi inte är beredda på uppbrott då Herren kallar.

Gud talade tydligt om för Jakob att nu var det dags för uppbrott (vers 2-4). Gud säger att Jakob inte behöver vara rädd för Herren kommer att vara med honom.

Det är viktigt att även vi lever "lyssnande" så att vi hör då Herren talar till oss. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad skulle ett uppbrott innebära för mig?

_______________
Översikt:
Vers 1-7

Jakob bryter upp och beger sig till Egypten med ett löfte att Gud ska vara med honom i Egypten och att Gud också ska föra honom därifrån.
Vers 8-26
Översikt över Jakobs släkt som följde med till Egypten

Vers 27-34
Jakob kommer fram till Goshen och möter Josef

________________
 
Ord för dagen den 14 februari . Markus 5
                "VAR INTE RÄDD. TRO ENDAST!"

Bibelläsning: Markusevangeliet 5
"Men Jesus fäste sig inte vid deras ord utan sade till föreståndaren: "Var inte rädd. Tro endast." (Mark 5:36 FB)

Markusevangeliets femte kapitel berättar om tre "omöjliga" situationer som blir totalt förvandlade då Jesus griper in: Jesus botar en man som var besatt, Jesus uppväcker Jairus dotter och händelsen då en sjuk kvinna rör vid Jes mantel oc blir frisk.

Vi möter kanske också situationer i vårt liv som kan upplevas som omöjliga. Då vill Jesus föra oss in i trons vila med orden: "Var inte rädd. Tro endast"

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Gud kan!

Läs mer HÄR.
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar