fredag

FREDAG DEN 17 FEBRUARI

Nyhetsflödet fredag den 17 februari
Stefan Swärd ställer upp i kyrkoval på Östermalm
- Thomas Österberg i Dagen - "Östermalmsmissionären och EFK-pastorn Stefan Swärd ger sig in i kyrkopolitiken i Svenska kyrkan. Allt för att kunna nå Stockholms fashionabla stadsdel med det kristna budskapet.
   Stefan Swärd har som avsikt att kandidera på listan för kristdemokrater i Svenska kyrkan i Oscars församling på Östermalm i kyrkovalet till hösten. För att göra det möjligt har han precis blivit medlem i Svenska kyrkan igen efter nästan 15 år utanför."
Läs mer HÄR.


Nu börjar slutspelet om Jerusalem
 - Ruben Agnarsson i Inblick - "Som katten kring het gröt närmar sig nu världens politiska ledare den mest glödheta frågan i Mellanöstern: Jerusalems status och Tempelplatsens roll.
   Det var mer än 3 000 år sedan kung David valde Jerusalem till Israels huvudstad och andliga centrum. Det var först vid Jerusalems förstöring år 70 som det judiska folkets drygt tusenåriga relation till landet bröts.
   Från det att Romarriket förstörde Jerusalem och fördrev judarna från Israel för nästan 2 000 år sedan följde cirka 600 år av romerskt styre och därefter dominerades området av araber, korsfarare, egyptier och turkar innan det brittiska imperiet tog över för 100 år sedan. Under stora delar av denna period – omkring 800 år – var även spanjorerna utträngda i sitt land av muslimska krigsherrar.
   Olika muslimskt influerade regimer har alltså haft mer än tusen år på sig att göra Jerusalem till en huvudstad.
   Men inte under någon av de perioder när islam dominerade området var Jerusalem en huvudstad i någon stat, än mindre var Israel ett eget land."
Läs mer HÄR.


Bannlyst i Israel – öppna armar i Iran
- Tomas Sandell i Världen idag - "”Säg mej vem du umgås med och jag ska säga vem du är.” Så låter ett gammalt ordspråk som får ny aktualitet efter den svenska regeringens besök i den islamistiska republiken Iran i helgen.
   Besöket har väckt stor uppmärksamhet runt om i världen, där Sverige har försökt profilera sig som en humanitär stormakt med säte i FN:s säkerhetsråd och med en feministisk utrikespolitik."
Läs mer HÄR

___________________

17 februari - 1 Mos 49
VÄLSIGNA ANDRA
Bibelläsning: Första Moseboken 49
"Alla dessa är Israels stammar, tolv till antalet, och detta är vad deras far sade till dem när han välsignade dem. Åt var och en gav han sin särskilda välsignelse."  (1 Mos 49:28 FB)

Jakob samlar sina söner innan han ska dö. Åt var och en av sina tolv söner "gav han sin särskilda välsignelse".

Du kanske inte har tolv söner att välsigna. Men varje dag möter du olika människor. Blir människor välsignade av mötet med dig? Eller blir de ovälsignade? Eller blir de inte alls berörda av mötet med dig?

Vi är kallade att välsigna andra människor genom våra liv. Tänk om vår dag idag kunde summeras med orden "var och en blev välsignad av mötet."

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att lämna spår av Gudsnärvaro hos dem jag möter.

_____________

Ord för dagen den 17 februari - Mark 6
AVSIDES
Bibelläsning: Markusevangeliet 6
"Kom med mig till en öde plats där vi kan vara ensamma, och vila er lite." (Mark 6:30 FB)

Jesus vill ta dig avsides för att vara tillsammans med dig. Han vill att du ska ta ett steg tillbaka och inte bara vara aktivitets- och resultatorineterad, utan också vara relationsorineterad. Det handlar om din relation med Honom. Han kallade oss inte bara för att sända ut oss, han kallade oss för att vara tillsammans med honom (Mark 3:14)


Avsides, det är där han vill lyssna på dig: "När du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig." (Matt 6:6)

Där, avsides, vill Han låta dig uppleva ljuvligheten i Hans närhet. Han vill tala till dig, röra vid dig och försäkra dig om din identitet i Honom.


--> Mannakorn att tugga på under dagen: Avsides  med Jesus
Läs mer HÄR.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar