lördag

LÖRDAG DEN 18 FEBRUARI

Pastor Jansson spelar golf på en söndag
Pastor Jansson vaknade upp en söndagsmorgon i mitten på maj, och då han tittade ut genom sitt sovrumsfönster upptäckte han att det var en enormt

vacker och härlig dag. Eftersom golf var pastor Janssons enda last bestämde han sig för att ta en runda.

   Eftersom det var söndag hade pastor Jansson en gudstjänst några timmar senare, så han ringde till grannsocknens pastor Andersson och övertygade
denne om att han kände sig väldigt sjuk och att han skulle vara enormt tacksam om pastor Andersson kunde ta hans gudstjänst idag. Pastor Andersson sa att det kunde han tänka sig att göra, och så fort som Jansson lämnat sitt hus åkte han till en golfbana drygt tjugo mil bort. På det viset kunde han vara säker på att han inte skulle springa in i någon som han kände.
   Jansson upptäckte snart att ha inte hade behövt oroa sig. Då han la upp den
först golfbollen för att börja sitt spel upptäckte han att han var ensam på hela banan, alla andra var i kyrkan.
   I samma stund vände sig Sankte Per mot Gud och sa efter att ha sett hela spektaklet:
- Du kommer väl inte att låta honom komma undan med det här?
Gud suckade och sa:
- Nej, jag antar att jag inte kan låta det ske.
   Just då klippte pastor Jansson till golfbollen med klubban och den for i en fin och hög båge mot flaggan, landade bara några meter från hålet, rullade fram på det platta gräset och slutade sin bana med att lägga sig till rätta i hålet. Pastor Jansson hade precis gjort en trehundrameters hole-in-one!
   Sankte Per stod och gapade av förvåning, och efter några sekunder vände han sig åter mot Gud och frågade:
- Varför lät du honom göra så?
Gud log och svarade:
- Vem kan han berätta det för? 

_______________
 
Nyhetsflödet lördag den 18 februari
Film om dödshjälpens baksidor
- Världen idag - "I en ny film berättar läkare, forskare och anhöriga om hur dödshjälp blivit allt vanligare i Nederländerna och Belgien och i dag tas i anspråk av många andra än svårt sjuka människor med stort fysiskt lidande.
   Claphaminstitutet, som beskriver sig som en kristen tankesmedja, har lagt svenska undertexter på en knappt 15 minuter lång dokumentärfilm som producerats av juristorganisationen Alliance defending freedom (ADF).
   I filmen, som heter "Till värn för färdigheten – Dödshjälpens mörka baksida i Belgien och Holland", får tittarna bland annat möta belgaren Tom Mortier. Hans mamma led av depression och fick utan familjens vetskap en dödlig spruta av en läkare i Belgien."

Läs mer HÄR.


Inte riskfritt att bli ett med Ordet
 - Anna Sophia Bonde i Dagen - "Det är riskabelt att umgås alltför­ intimt med Ordet. På åtminstone två ställen i Bibeln är det någon som äter Bibeln­. Profeten Hesekiel (Hes 3:3) får detta som ett av många märkliga uppdrag av Herren. Och så är det evangelisten Johannes. Båda noterar att Ordet smakar gott, men Johannes får sedan ont i magen (Upp 10:9-10). Det säger oss vad vi redan vet: att Ordet är närande men inte alltid lättsmält.
   Det är riskabelt att umgås alltför intimt med Ordet. Om man nöjer sig med att ta ett litet sniff då och då så kommer den lilla sniffen antagligen aldrig att ge matsmältningsproblem. Man kan dofta på dubbla kärleksbudet, den pittoreska julberättelsen eller någon av de många historier om Jesus som passar till flanellografen, hur han möter Sackaios, till exempel.
   Men att äta Ordet, att göra sig beroende av, till ett med Ordet – det är något annat...."

Läs mer HÄR.


På norsk:  Vanskelige tider?
- Jostein Nielsens blogg - "Dersom jeg skal være ærlig, må jeg svare «Ja, det synes jeg». Av natur hører jeg fortsatt hjemme blant de optimistiske, og jeg kommer aldri til å miste troen på at det gode vil seire. Samtidig er det i dagens samfunn lett å oppdage veldig mange eksempler på det Paulus beskrev for Timoteus: Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider."

Les mer HER.

________________
 
18 februari - 1 Mos 50
"GUD HAR TÄNKT DET TILL GODO"
Bibelläsning: Första Moseboken 50
"Ni tänkte ont mot mig, men Gud har tänkt det till godo genom det som nu har skett för att bevara många människors liv." (1 Mos 50:20 FB)

Efter Jakobs död blev Josefs bröder oroliga att Josef skulle hämnas deras tidigare försök att döda honom. Men Josef svarar att även om de tänkt ont mot honom har Gud använt det onda till något gott.

Vi kan också uppleva att människor tänker och handlar ont mot oss. De kanske inte har försökt döda oss men vi kan ibland uppleva att människor tänker ont, talar ont eller till och med handlar ont mot oss. Många gånger får vi inte ens chansen att försvara oss mot människors anklagelser eller förtal. Vårt enda hopp kan då vara att förtrösta  på att Gud kan använda det onda och vända det till något gott.

Vår kallelse är inte att försvara oss. Någon vis man lär ha sagt: "Då människor felaktigt anklagar dig skall du leva ditt liv på ett sätt att ingen tror dem"

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud kan till och med använda det onda som möter oss till något gott

_______________
Översikt kapitel 50:
Vers 1-14

Josef reser tillsammans med ett stort begravningsfölje tillbaka till Kanaan för att begrava sin far.
Vers 15-21
Josefs bröder blir oroliga att, då nu Jakob är död, Josef ska hämnas det onda de gjort mot honom, men Josef lugnar dem.
Vers 22-26
Josefs sista år och död

________________
 
Ord för dagen den 18 februari - Markus 7

ATT ÄRA GUD I HJÄRTAT
 Bibelläsning: Markusevangeliet 7
"Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig." (Mark 7:6 FB)
Det är så lätt att vår relation med Herren blir ytlig och bara demonstreras i det yttre. Att vår lovsång och tillbedjan bara finns i munnen, men aldrig bottnar och når ner i djupet av vårt inre.

Det är viktigt att ära Gud med våra läppar. Det ska vi göra. Men om vår lovsång inte kommer från hjärtat är det en falsk tillbedjan.

Gud söker hjärtan som hängivet vill leva i relation med Honom själv.

==> Mannakorn att tugga på under dagen:  
Jag vill ära Gud i mitt hjärta, och utifrån mitt hjärta vill jag ära Gud med vad jag säger och vad jag gör.
Läs mer HÄR.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar