fredag

FREDAG DEN 3 FEBRUARI

3 februari - 1 Mos 35
RES ETT ALTARE
Bibelläsning: Första Moseboken 35
"Gud sade till Jakob: "Gå upp till Betel och stanna där och res ett altare åt den Gud som uppenbarade sig för dig, när du flydde för din bror Esau." (1 Mos 35:1 FB)

Jafob fick uppmaningen att bygga ett altare. Altaret kunde sedan tjäna som ett minnesmärke över en speciell situation. Vi kan ha så lätt att glömma hur Gud på olika sätt griper in i vårt liv. För Jakob skulle detta minnesmärke påminna honom om ett tillfälle då Gud uppenbarade sig för honom.

Vi kanske inte bygger altare av sten där vi går fram, men vi bär med oss, inne i oss, minnen av gudsmöten. Tllfällen då Gud på ett speciellt sätt uppenbarade sig för oss.

Vi behöver gång på gång komma tillbaka till dessa altaren så vi inte glömmer bort vilka vi är och vad vårt upppdrag är här på jorden.

Det kan vara stunden då vi blev frälsta. En kallelseupplevelse. Ett dop i den helige Ande. Ett helande. Ett speciell gudsmöte...

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Med tacksamhet ser jag tillbaka på de speciella gudsmöten jag upplevt, och med förväntan ser jag fram mot vad Gd vill göra i mitt liv.
________________
Översikt kapitel 35:
   Vers 1-14  Jakob vänder tillbaka till Betel, platsen för hans brottningskamp med Gud. Innan de ger sig av gör de sig av med alla avgudar. Vid Betel välsignar Gud Jakob och förnyar sina förbundslöften till Jakob och påminner honom att han inte längre heter Jakob utan Israel.
   Vers 16-21  Rakel dör i förbindelse med att Benjamin föds.
   Vers 22- 29  Jakobs tolv söner. Jakobs far Isak dör.

________________
Ord för dagen den 3 februari - Matteus 24
VAR BEREDD!
Bibelläsning: Matteusevangeliet 24 
Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. (Matt 24:42 FB)
Var därför också ni beredda! Ty i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen. (Matt 24:44 FB)

I Matteus 24 håller Jesus sitt stora tal om denna tidsålders slut. Den värld vi lever i kommer inte att bestå för evigt. Jesus säger: "Himmel och jord ska förgå, men mina ord skall aldrig förgå" (Matt 24:35 FB).

Ingen av oss vet när det ska ske eller hur det ska ske. Men, om du visste att Jesus skulle komma tillbaka i morgon, hur skulle du då leva i dag?

Då du har svarat på den frågan. Lev så!

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus ska komma tillbaka

Läs mer HÄR.
_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar