lördag

LÖRDAG DEN 4 FEBRUARI

Nyhetsflödet lördag den 4 februari
"Så många frågor – vet inte var jag skulle börja"
- Dagens Media - "Hallå där, Lars Adaktusson, som på torsdagen deltog i samma bönefrukost som Donald Trump.
   Kristedemokraternas Europaparlamentariker och ex-journalisten Lars Adaktusson deltog på torsdagen i samma bönefrukost som USA:s president Donald Trump.
   Den så kallade National Prayer Breakfast samlar årligen tusentals beslutsfattare från hela världen i Washington DC för att bygga relationer och be med varandra."
Läs mer HÄR.


Superrika rustar för domedagen – i lyxbunker
- Svenska Dagbladet - "I USA är rädslan för domedagen en mångmiljonindustri. En grupp superrika amerikaner förbereder sig redan för ett liv under marken efter den stora apokalypsen. SvD har samlat ritningar på det lyxiga lägenhetskomplexet som går under namnet Survival Condo.
   I en underjordisk missilsilo som tidigare tillhört den amerikanska försvarsmakten har en entreprenör byggt upp ett antal lägenheter. Syftet: Att skydda USA:s superrika i händelse av en samhällelig kollaps."
Läs mer HÄR.
(rupebas tips: Det finns ett bättre sätt att förbereda sig för domedagen: Ta emot Jesus Joh 3:16)


Norska barnmorskor: Inga problem med samvetsfrihet
- Världen idag - "I Norge har alla barnmorskor rätt att med hänvisning till sitt samvete avstå från att framkalla en medicinsk abort. Systemet fungerar väl, enligt Norska barnmorskeförbundets ledare.
   Rätten till samvetsfrihet skrevs in i den norska abortlagen från 1976, och gäller både läkare och barnmorskor. Barnmorskor deltar i Norge inte i kirurgiska aborter, men däremot i medicinska aborter.
– I praktiken har jag inte upplevt att det varit något problem kring detta, utan bland barnmorskor fungerar reservationsrätten väl, säger Kirsten Jørgensen, politisk ledare för Norska barnmorskeförbundet, Den norske jordmorforening."
Läs mer HÄR

_________________
 
På norsk: Gi det videre en gang til
(Fra Jostein Nielsens blogg)
Ganske tidlig i denne «Mentor-serien» hadde jeg en refleksjon hvor jeg stadfestet at mentorens
oppgave er å gi videre det han/hun selv har mottatt. Innlegget hadde selvfølgelig tittelen «Gi det videre!», og det var også Paulus sin klare beskjed til Timoteus:
Det du har hørt av meg i mange vitners nærvær, skal du gi videre til pålitelige mennesker som er i stand til å undervise andre.
2 Tim 2:2
Les mer HER.
__________________
 
4 februari - 1 Mos 36
MIN FORTSATTA HISTORIA
Bibelläsning: Första Moseboken 36
"Detta är Esaus fortsatta historia. Esau är densamme som Edom." (1 Mos 36:1 FB)

Kapitel 36 börjar med att tala om vad kapitlet ska handla om. Det handlar om Esaus fortsatta historia, vilka barn han fick, var han bosatte sig och så vidare. Esaus fortsatta historia är resultatet av många olika val som Esau tog i livet.

Hur ser min fortsatta historia ut från och med idag och framåt? Om den historien någonsin skulle skrivas ned, vad skulle det stå? Min fortsatta historia avgörs av de olika val jag tar framöver. Kommer det att skrivas i min fortsatta historia om olika människor som jag berört på olika sätt? Kommer några "andliga barn" att födas genom min fortsatta historia?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud hjälp mig att välja rätt så att min fortsatta historia kan skrivas som du vill. 

___________
 
Ord för dagen den 4 februari - Matteus 25
 
"BRUDGUMMEN KOMMER!"
Bibelläsning: Matteusevangeliet 25
 "Vid midnatt hördes ett rop: Se, brudgummen kommer!" (Matt 25:6 FB)

I kapitel 25 fortsätter Jesus sitt tal om tidens slut. Jesus använder tre bilder:
-Tio jungfrur. Fem var beredda och hade olja i sina lampor. Fem kunde inte vara med på festen.
-Tre män fick några talenter att förvalta. Två gjorde det väl. Den tredje grävde ned sitt pund.
-Människosonens dom där han skiljer fåren från getterna efter om de hade tagit hand om de lidande eller inte.

Om man ser isolerat på den sista berättelsen så kan det se ut som om det är våra goda gärningar som frälser oss. Men om vi lyfter blicken och ser Bibelns helhetsbudskap förstår vi att vi aldrig kan bli frälsta genom gärningar. Bara genom nåd i tro på Jesus.

Huvudbudskapet är "Vaka därför, ty ni vet inte vilken dag eller timme han kommer." (Matt 25:13 FB)

Men medan vi väntar låt oss använda de möjligheter, pund, som Gud ger oss. Både för att förkunna evangeliet och för att hjälpa dem som lider.

-->  Mannakorn att tugga på under dagen:
"Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, medan ni väntar på Guds dag...." (2 Pet 3:11-12 FB)

Läs mer HÄR.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar