fredag

FREDAG DEN 10 FEBRUARI

Nyhetsflödet fredag den 10 februari
Fall inte in i hetsen mot Trump
- Bengt-Ove Andersson i Världen idag - "Konservativa ledare i väst, i synnerhet värdekonservativa, får alltid räkna med att ha medierna och kultureliten mot sig. De två mest utskällda politikerna i västvärlden på 80-talet var Ronald Reagan och Margaret Thatcher, konstaterar Bengt-Ove Andersson. Men Reagans och Thatchers hårda linje gjorde slut på kalla kriget. Ha gärna en kritisk attityd mot Trump men våga även kritiskt granska kritikerna."
Läs mer HÄR.


 Västerländska medier blundar för sanningen
Lars Liljesvärd i Inblick - "Khaled Abu Toameh har arbetat som journalist för både palestinsk-arabiska och israeliska arbetsgivare. Nyligen var han tillsammans med Lars Adaktusson på plats i Europahuset i Stockholm och gav sin syn på hur vinklade västerländska medier är i sin nyhetsrapportering från Israel, Gaza och Västbanken.
   Under mer än 30 år har journalisten Khaled Abu Toameh hjälpt internationella journalister att bevaka den palestinska sidan av konflikten. Han hjälper dem att besöka och rapportera från platser som Gaza och Västbanken i Israel."
Läs mer HÄR.


Daniel Alm nekas resa till USA efter Trumpförbud
- Thomas Österberg i Dagen - "Pingstföreståndaren Daniel Alm stoppas från att besöka USA och amerikanska pingströrelsen Assemblies of God i nästa vecka. Orsak: I våras besökte han Iran under några dagar.
   Två gånger har Daniel Alm försökt att få Visum till USA den senaste tiden, men i tisdags fick han åter ett nekande besked på sin visum-begäran. Allt som en följd av de nya inresereglerna sedan president Donald Trump tillträdde."
Läs mer HÄR.


 Största antalet utträden ur Svenska kyrkan någonsin
- Kristoffer Morén i Sändaren - "85 848 medlemmar lämnade Svenska kyrkan under 2016, enligt preliminära siffror.
– Det är ett mycket dystert resultat och de slutgiltiga utträdessiffrorna brukar bli ännu högre, säger Pernilla Jonsson, analyschef på Svenska kyrkan i Uppsala.
  Det år som tidigare hade flest utträden var 2004. Då lämnade 79 032 personer kyrkan efter en kampanj i Aftonbladet.
   Orsaken till årets utträden kan delvis utläsas av statistiken.
– Utträdena i juni är en tydlig reaktion på mediegranskningarna av Svenska kyrkan. Och utträdarna tillhörde en annan grupp än normalt; de var äldre, många över 55 år, trogna medlemmar med en långvarig relation till Svenska kyrkan och de gick i besvikelse, säger Pernilla Jonsson."
Läs mer HÄR

__________________
 
10 februari - 1 Mos 42
"VARFÖR ÄR NI SÅ RÅDLÖSA?"
Bibelläsning: Första Moseboken 42
"När Jakob fick veta att det fanns säd i Egypten, sade han till sina söner: "Varför är ni så rådlösa?"  Och han fortsatte: "Jag har hört att det finns säd i Egypten. Res dit och köp säd åt oss, så att vi överlever och inte dör." (1 Mos 42:1-2 FB)

Det var en fråga om liv och död och alla bröderna var handlingsförlamade och visste ingen råd. Fadern såg situationen klart och sa till sina söner att åka iväg och lösa situationen.

Det berättas att William Booth efter en nattlig resa genom London frågade sin son Bramwell om han visste att det låg hemlösa berusade människor på Londons gator. Bramwell svarade att det visste han. William Booths ord till sonen var då "Gå ut och gör något åt det, då!"

Många kristna och kristna församlingar ser nöden omkring sig. Det är en fråga om liv och död. Kankse inte alltid fysiskt, men andligt. Människor omkring oss går förlorade samtidigt som de kristna är rådlösa och säger "vi kan väl inte göra så mycket åt allt lidande omkring oss".

Men om vi lyssnar noga till Guds röst kanske vi också kan höra "Gå och gör något åt det, !" Och om vi lyssnar ändå noggrannare kan vi kanske till och med höra vad vi kan göra. Engagera oss i en aktivitet som hjälper andra människor, skänka pengar till dem som gör det eller gå i aktiv förbön för dem som står i frontlinjen.

Då vi frågar Gud sådana frågor får vi ofta ett tydligt svar...

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad vill du Gud att jag ska göra för människor i min närhet?

_____________
 
Ord för dagen den 10 februari - Markus 1
 
BANA VÄG
Bibelläsning: Markusevangeliet 1
"Se, jag sänder min budbärare framför dig, och han skall bereda vägen för dig. En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör stigarna raka för honom!" (Mark 1:2-3 FB)

I någon mån är vi alla sända att vara budbärare från Jesus. Våra liv och våra ord är brev till människor som berättar om Jesus.

Det kan finnas många hinder som står i vägen för att människor ska hitta fram till Jesus. Vi får göra stigarna raka, vi får ta bort stenar på vägen som hindrar folk att komma fram.

På samma sätt som Johannes Döparen får vi också bana väg, göra det lätt för människor att ta emot budskapet om Jesus.

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Herre, hjälp mig att bana väg för någon människa att hitta fram till dig.

Läs mer HÄR.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar