söndag

SÖNDAG DEN 6 AUGUSTI

Tidig söndagsmorgon i Örnsköldsvik den 6 augusti
Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet
Så var det söndag igen och den här söndagen vaknar vi i Örnsköldsvik. Bilden är utsikten från vårt rum den första kvällen. Det är inte Oslofjorden vi ser, men det är ganska fint ändå.

Orsaken till att vi befinner oss i Örnsköldsvik är att vi medverkar på förnyelsekonferensen Bygget Norr.


 Kyrkan på Solbacken
                                                             Poolen på Solbacken

En stor grupp har mött upp från olika delar av Norrland och vi möter en stor mottaglighet för Guds ord av människor som längtrar efter att uppleva mer av Gud i sina liv.


EFS-gården, där konferens hålls, heter Solbacken. Backen har vi sett, men solen lyser med sin frånvaro. Men inomhus är det varmt och hjärtligt.

Under veckan har vi också börjat publicera en serie inlägg under temat "Vart är "Frälsningsarmén på väg?" Den har också blivit internationellt uppmärksammad och översatt till engelska.

Den kommande veckan publiceras två nya avsnitt i serien på vår hemsida. Det blir på tisdag och på torsdag.

Nu är det inte många timmar kvar till den avslutande gudstjänsten på konferensen. Sedan bär det av hem till Norge igen och en ny vecka.

Jag önskar dig en välsignad ny vecka.
Peter Baronowsky
__________________

6 Aug - Rut 2
DET LÖNAR SIG ATT FÖLJA HERREN
Bibelläsning: Rut 2
"HERREN skall löna dig för vad du har gjort. Ja, full lön skall tillfalla dig från HERREN, Israels Gud, som du har kommit till för att finna tillflykt under hans vingar"  (Rut 2:12 FB)

Det lönar sig att följa Herren. Även om det inte alltid ser ut så. Rut lämnade sitt land och gav sig ut i det okända utan några garantier. Hon lämnade tryggheten i sin sociala miljö för att att följa med sin svärmoder till ett främmande land i fattigdom.

Men det visade sig för Rut att det lönar sig att följa Herren. Boas förmedlar ett löfte från Gud om att Gud ska löna Rut för det hon gjort. Och orsaken till att Rut blir belönad var att hon sökt sin tillflykt under Guds vingar (vers 12).

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Var söker du din tillflykt? I det materiella? I berömmelse? Eller hos Gud?

__________________
 
Ord för dagen den 6 augusti - Andra Korinterbrevet 7
 
BEDRÖVAD EFTER GUDS HJÄRTA

Bibelläsning: Andra Korintierbrevet 7
"Men nu gläder jag mig, inte därför att ni blev sorgsna utan därför att er sorg ledde till att ni ångrade er. Det var ju efter Guds vilja som ni blev bedrövade, och därför har ni inte lidit någon skada genom oss. Ty en sorg efter Guds vilja för med sig en ånger som man inte ångrar och som leder till frälsning." (2 Kor 7:9-10 FB)

Det finns en bedrövelse som leder till något gott. Ingen människa skulle sträva efter förändring eller föbättring av sitt liv om man inte var missförnöjd med något i sitt liv. Det krävs ett visst mått av "bedrövelse" över det nuvarande livet för att bli frälst.

Idag möts vi ständigt av må-bra-budskap. Poängen är att du ska se till att du själv mår bra. Kanske alla må-bra-budskap hindrar oss att ta emot frälsning, förlåtelse och helgelse. Det är inte alltid sunt att må bra. Det är inte sunt att må bra då ens barn, eller andra människor runt omkring oss, lider. Det är inte sunt att må bra då jag lever ett liv som skiljer mig från Gud.

Bibeln vill absolut att vi ska vara glada. Det finns många uppmaningar till glädje i Bibeln. Men det är sunt att bli bedrövad att vi inte nått längre i vår helgelseprocess. Eller för att inte fler människor blir frälsta.

En sådan bedrövelse leder till handling.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Finns det områden i mitt liv som jag borde vara mer bedrövad över?

Läs mer HÄR.
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar