måndag

MÅNDAG DEN 7 AUGUSTI

Nyhetsflödet måndag den 7 augusti
Var finns äktenskapslobbyn, som prisar äktenskap och mamma-pappa-barn?

- Anders Gerdmar i Världen idag -


Frågorna kring homo-, bi- och queer-sexualitet är högaktuella och låt mig börja med att säga att de som praktiserar någon av dessa sexuella varianter är lika värdefulla som andra. De är älskade av Gud och varje form av våld mot dem är helt förkastligt. För många är också osäkerhet om könsidentitet och sexualitet mycket svåra saker och något som vi som själasörjare måste hantera med känslighet och värme.

Men ur andlig synpunkt är det klart att Bibeln fördömer sådana sexuella handlingar, och det kan varken tidsandan eller mediatrycket ändra på. Det finns inga tecken på att Jesus eller Paulus skulle ha en annan syn på detta än sin tids judendom. Den enda sexualitet som är tillåten och välsignad enligt Bibeln är den som förekommer inom ett livslångt äktenskap mellan en man och en kvinna.


Läs mer HÄR.

___________________

7 Aug - Rut 3
 
ALLT VAD DU SÄGER VILL JAG GÖRA
 
Bibelläsning: Rut 3
"Allt vad du säger vill jag göra"  (Rut 3:5+11 FB)

Två gånger i det tredje kapitlet kan vi läsa orden: "Allt vad du säger vill jag göra". Först är det Rut som uttalar orden till sin svärmor Noomi (vers 5), och sedan är det Boas som uttalar orden till Rut (vers 11).

Det är gott då människor uttrycker tillit till andra människors omdöme. Men tänk om detta uttalande kunde få vara en livsprincip i vårt liv i förhållande till Gud.

Det viktigaste i livet är ändå att lyssna till Gud. Men det räcker inte med att bara lyssna. Mannen som byggde sitt hus på lösan sand, lyssnade också till Gud, men han gjorde inte som Gud sa (Luk 7:26).

Det behövs människor idag som börjar varje dag med att ta sig tid att lyssna till Gud och sedan säger: "Allt vad du säger vill jag göra"

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Allt vad du säger vill jag göra"

_______________
 
Ord för dagen den 7 augusti - Andra Korintierbrevet 8
 
LEVA RÄTT INFÖR GUD OCH MÄNNISKOR

Bibelläsning: Andra Korintierbrevet 8
"Vi är nämligen angelägna att göra det som är rätt, inte bara inför Herren utan också inför människor"
(2 Kor 8:21 FB)

I detta kapitel talar Paulus om hur han hanterar insamlade medel på ett öppet och etiskt försvarbart sätt för att inte utsättas för onödiga misstankar om missbruk av pengarna.

Han är angelägen om att göra det som är rätt både inför Gud och människor.

Ibland kan vi frestas att utnyttja situationer för att skaffa oss själva fördelar. Det behöver inte vara något som är fel eller olagligt. Men det kan ändå vara saker som underminerar vårt vittnesbörd som kristna.

De två hänger ihop. Vi kan inte vara rätt inför Gud om vi samtidigt handlar orätt mot människor. Då vi behandlar människor orätt stör det vår relation till Gud.

Det är viktigt att även jag är angelägen att "göra det som rätt, inte bara inför Herren utan också inför människor."

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Jag vill leva rätt inför Gud och människor. Vad innebär det för mig idag? 
_______________________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar