fredag

FREDAG DEN 18 AUGUSTI

”Om 50 år har alla chip”

- Världen idag - "Du kommer bli ”chippad” – det är bara en fråga om tid. Det skriver tidningen USA Today angående att ett företag har börjat förse sina anställda med ett microchip i handen. Om 50 år kommer implanterade chip vara en självklarhet i människokroppen, tror analytikern Gene Munster.

I våras kunde Världen idag berätta att SJ börjat testa att låta kunder ha sin biljett i ett microchip i handen. För några veckor sedan stod det klart att 50 av 85 anställda på det amerikanska företaget Three Square Market gick med på att få ett liknande microchip implanterat i handen.

Nu tror amerikanska analytiker att alla medborgare förr eller senare kommer ha ett microchip i handen.

”Du kommer bli chippad. Så småningom”, är rubriken på en artikel som publicerades i tidningen USA Today den 9 augusti."

Läs mer HÄR.
__________________
18 aug - 1 Sam 11
BESEGRA DET ONDA MED DET GODA
 
Bibelläsning: Första Samuelsboken 11
"Då sade folket till Samuel: "Vilka var de som sade: Skulle Saul bli kung över oss! Tag hit dessa män, så att vi får döda dem." Men Saul sade: "Denna dag skall ingen dödas, för i dag har HERREN gett seger åt Israel."  ( 1 Sam 11:12-12 FB)

Då Saul blivit krönt till Gud var det många som var glada. Men det fanns en grupp som öppet föraktade honom och demonstrerade sitt förakt genom att inte bära fram gåvor till Saul (1 Sam 10:27).

Då Saul nu hade lett sitt folk till en stor seger var det många som tyckte att man skulle döda de oppositionella. Och det hade kanske varit det naturliga i den kulturen att man gjorde på det sättet. Men även om alla ansåg att Saul hade all rätt i världen att göra sig av med sina motståndare, valde Saul en annan väg. Nådens väg.

Även om någon kanske tror att hämnden är ljuv, visar det sig att hämnd är den sämsta vägen att lösa oenighet. Hämnd leder till mer hämnd och våldet eskaleras.

Vi kanske inte frestas att döda människor som gör oss illa på olika sätt, men vi kan ha lätt att tänka att vi gärna ger igen. Vi tror att vi ska må bättre om vi bara får "ge tillbaka".

Men Saul visar en mer storslagen väg: Nåd, förlåtelse och försoning. I Romarbrevet kan vi läsa: "Men om din fiende är hungrig, så ge honom att äta, om han är törstig, ge honom att dricka. Gör du det, samlar du glödande kol på hans huvud. Låt dig inte besegras av det onda utan besegra det onda med det goda." (Rom 12:20-21)

==> Mannakorna att tugga på under dagen: Besegra det onda med det goda.
_______________
Ord för dagen den 18 juli - Galaterbrevet 2
 
FÖRKASTAR DU GUDS NÅD?

Bibelläsning Galaterbrevet 2
"Jag förkastar inte Guds nåd. Om rättfärdighet kunde vinnas genom lagen, då hade Kristus dött förgäves." (Gal 2:21 FB)

Om jag litar mer på mina egna gärningar än på Guds verk, förkastar jag Guds nåd. Varje gång jag litar mer på min egen rättfärdighet än på Guds, deklarerar jag att Jesus dog förgäves.

Men Jesus dog inte förgäves, "ty genom laggärningar blir ingen människa rätfärdig" (Gal 2:16 FB).

Därför får jag frimodigt lämna självverksamhetens och självrättfärdighetens land och vila i den nåd Kristus så dyrt har köpt för mig.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Det är av nåd!

Läs mer HÄR.
________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar